• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Gaga Taşı ve mineral blok

rilish26

Müdavim
İyi akşamlar bugün kuşları veterinere götürdüm normalde gittiğim veteriner değil başkası yakınımdaki kuşlardan anlayan bir vete kontrol için götürüyorum arada kursak mantarını atlattıklarından beri. Veteriner bana kafese ne koyduğumu sordu işte gaga taşı mineral blok sayarken bunları koymamam gerektiğin gaga taşından alçı olduğunu ve böbrek taşı kursak mantarı gibi sonuçlara neden olabileceğini söyledi. Mineral blokta yapıştırılıyormuş. Şimdi ben bunları kullanmaya devam edeyim mi kafesten çıkarıyım mı karar veremedim. Sadece mürekkep balığı kemiği kalsın dedi

Doğacı

Eski Forumcu
Yumurta kabuğundan elde edilen doğal gaga taşı kullanmanızı öneririm beautiful food markası satıyor mamaistte vardı.
Alçı taşından elde edilen taşları kullanmamalıyız.
Mineral blok taşı da eğer yapıştırıcı ile yapıştıralanlardansa kullanmayalım, preslenmiş olanı varsa onu kullanabiliriz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İyi akşamlar😊veteriner bir bakıma doğru söylemiş güvenilir ve doğal bildiğiniz taşlar haricinde almayın ve uzun süre kafeste bekletmeyiniz👍Beautiful food taşları doğal yapılıyor ve kullananlar bilir dökülmeler fazla oluyor çünkü alçıdan yapılmıyor eğer yapılsaydı dökülme olmazdı..

Üst Alt