• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! gaga taşı, mineral blok kalamar kemiğine nasıl alışırlar

Ferhatemre34

Yeni Üye
Merhabalar 2 sultan papağanım var gaga taşı, mineral blok kalamar kemiğine nasıl alistirabiliriz hiç yanlarina bile ugramiyorlar

Hamdi

Aktif Üye
Yardımsever üye
Kafesine takın en çok durduğu yerlere merak edip bakacaklardır ki eksiklikleri yoksa yemezler zaten sürekli yenecek bir şey değil. Onun dışında gerwit w , entrobac ve bt amin yoksa edinmenizi tavsiye ederim suluğa koyacaksınız. Hepsini farklı gün olarak gerwiti entrobacı haftada 1 kere bt amini 2 kere verebilirsiniz ve bu takviyeleri kullandıktan sonraki gün sadece temiz içme suyu kullanın.

Rob_Roy

Aktif Üye
Araştırmacı Üye
Benim Alexander papağanım da hiç ilgilenmiyor, hatta üstüne kalsiyum ve mineral takviyesi için aldığım mineral mix ve clay mini blok ürünlerini de kullanmadı. Kaya tuzu almıştım kafeste bulundurmak için mineral takviyesidir diye, dilini bile değdirmedi. Fırınlanmış yumurta kabuğu tozu aldım, ağzına bile sürmedi. Yani sizin kuşa özel bir durum değil.
Bu kuş milleti bazen böyle cins olabiliyor.
Ama ver, bizimle beraber çekirdek çitleyip çay içsin.
Genelde kafesinde bulunsun, sürekli değil ama ihtiyaçları olduğunda kullanılır deniyor, bu yüzden yine de bulundurmakta fayda var.

Üst Alt