• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Gaga değişimi neden olur

sezerkara

Yeni Üye
Merhabalar 11 aylik cremio cinsi muhabbet kusum var erkek diye aldik ama gaga rengi acik renkti simdi kahve rengi oldu. Gaga degisimi neden olur? yada bu bir disimi 😀 ilk ve son halini ekliyorum. Cevap veren herkese simdiden tesekkurler

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
:love:Erkek arkadaş talebi var Maşallah

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
cere rengi kızıştıgında koyulaşır kahverengi dişi alametidir

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Üreme dönemi doğal hayatın gereksinimleri bazı insanların kızıştırmak için ek çabasına karşın kuşunuz doğasının gerekliliğini otomatik yapmış Maşallah

Bahar Y.

Müdavim
nasill 😲 gercekten mi. babamin kusuyla arada yan yana geliyor ama o zaman kahve degildi ceresi peki hemen hamile kaliyorlarmi ?
cocuklar istedigi icin aldik dogurma falan olmasin diye erkek sectik sozde 🤦🏻‍♀️
Yanında eşi olmadığı sürece ve verimli dölleme yapamadıkları sürece yavru olmaz, yumurtlar fakat boş yumurtadır gelişim gerçekleşmez, kızgınlık yumurtası dediğimiz bir durum daha vardır fakat onu eşi yokkende yumurtlayabilir

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Yanında eşi olmadığı sürece ve verimli dölleme yapamadıkları sürece yavru olmaz, yumurtlar fakat boş yumurtadır gelişim gerçekleşmez, kızgınlık yumurtası dediğimiz bir durum daha vardır fakat onu eşi yokkende yumurtlayabilir
Hocam gerekeni söylemiş ben olsam dişiye bi yoldaş alırdım mümkünse kendisinin seçmesiyle

sezerkara

Yeni Üye
Hocam gerekeni söylemiş ben olsam dişiye bi yoldaş alırdım mümkünse kendisinin seçmesiyle
degerli cevaplariniz icin hepinize teşekkür ederim. Bana akil verirseniz sevinirim
simdi ben iki cocugu olan anneyim baska bir kusla yavruyla ilgilenebilecek bir zamanim yok ayrica ki en onemlisi hic bir bilgim yok nasil ciftlesir ne zaman yumurta olur vs vs bu riske girmek istemem

Bu kus aldığımızdan beri 1 aylikken aldik ne ele gelir ne konusur cok cabalasakta olmadi ve surekli isiriyor kendi salma yasiyor keyfine gore takiliyor😀

sualim şudur aldigim yer isterseniz 1 yas erkek kus vereyim degistirelim dedi
siz olsaniz ne yapardiniz kusu ev konforundan mi gondermek kotu yoksa ciftlesme arzusu varken yerine getirmemek mi
uzun oldu kusura bakmayin cok kararsi kaldim

Bahar Y.

Müdavim
Bence bağ kurduğunuz kuşu vermeyin, 1 yaşında kuşta konuşmuyor olur evde yaşamış kuş değilse ayrıca herşey eğitim konuşma değil ki aranızda çok büyük bir bağ vardır diye tahmin ediyorum :)

sezerkara

Yeni Üye
Bence bağ kurduğunuz kuşu vermeyin, 1 yaşında kuşta konuşmuyor olur evde yaşamış kuş değilse ayrıca herşey eğitim konuşma değil ki aranızda çok büyük bir bağ vardır diye tahmin ediyorum :)
açıkçası bizim bağımızdan ziyade kusun nasil mutlu olacagi perdeleri yırtıp karga gibi bagiran bir kus var 😀 gidip erkek kuslari gorse daha mi mutlu olur yoksa evde boyle kalsa mi iyi

sezerkara

Yeni Üye
Tekrar merhaba dusunup taşınıp kusu vermeyeye karar verdik aslinda bag kurmusum kıyamadım
bugun eve bir erkek yavru kus gelecek oda piyangodan cikti aslinda
ikisini ayni kafese koyabilirmiyim 11 aylik olan yavruya zarar verirmi birde yavru buyuyunce ciftlesme olasiliklari olur mu

Bahar Y.

Müdavim
Tekrar merhaba dusunup taşınıp kusu vermeyeye karar verdik aslinda bag kurmusum kıyamadım
bugun eve bir erkek yavru kus gelecek oda piyangodan cikti aslinda
ikisini ayni kafese koyabilirmiyim 11 aylik olan yavruya zarar verirmi birde yavru buyuyunce ciftlesme olasiliklari olur mu
Merhaba, bence en doğru kararı yapmışsınız tabi koyabilirsiniz aynı kafese fakat 1 hafta yeni gelen kuş ayrı kalsın ki bulaşıcı hastalık olma ihtimaline karşı tedbir almış olun, çiftleşme olur veya olmaz diyemem çünkü yavru olması için dişiyle erkeğin eş tutmuş olması gerekiyor

sezerkara

Yeni Üye
Merhaba, bence en doğru kararı yapmışsınız tabi koyabilirsiniz aynı kafese fakat 1 hafta yeni gelen kuş ayrı kalsın ki bulaşıcı hastalık olma ihtimaline karşı tedbir almış olun, çiftleşme olur veya olmaz diyemem çünkü yavru olması için dişiyle erkeğin eş tutmuş olması gerekiyor
donusleriniz icin ne kadar tesekkur etsem az sayenizde goze aldim en azinda bilmedigim seyleri ogrenebilecegim bir forum var. bugun tek kafes var yarin alabilirim yeni geleni kafeste tutsam pamuk girmese sorun olur mu acaba sadece gece sokuyorduk onu kafese salma bir kus. Sacma gelecek belki ama kendini dışlanmış hisseder mi? birde kizisma zamani gecince ceresi degisirmi hala koyu