• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Gaga çatlağı, gagada şekil bozuklu, yem yememe sorunu ve ishal

Glsn cavus

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
İshal, yem yememe sorunu
Hastalık Belirti Tarihi
12 Tem 2024
Kullanılan İlaç
Antibiyotik, bağırsak düzenleyici ve vitamin
Merhaba
Muhabbet kuşumun 2 haftaya yakın süredir ishal sorunu var. 6 gün önce veterinere götürdüm, elle muayene yapıldı. İshal ve kursak mantarı gibi duruyor denildi ve antibiyotik, mide ve bağırsak düzenleyici, multivitamin verildi. İshal hala devam ediyor. Yem yemiyor. Daldarı taktım birkaç tane yiyor. Gagada şekil bozukluğu var alt gaga dalgalı, bir tarafı uzun diğer tarafı içeri göçük. Üst gagada çatlak ve delik var ve yine şekil bozukluğu var. Ne yapabilirim bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Siz sancakyepe bölgesindeydiniz yanlış hatırlamıyorsam. Verilen ilaçlar bana çekmeköy clupvet reçetesi geldi 🫣

Gagadaki uzun çıkıntı fazla. O kısmı temiz bir tırnak makası ile almanız uygun olur. Bu yem kırmasını kolaylaştırır. Aslında bunu veterinerin yapması gerekirdi. Yem yememesi gagaya bağlı olduğunu düşünmüyorum çünkü bu kuş uzun süredir belliki bu şekilde bugüne kadar yemesinde sorun olmadıysa şuanda da olmamalı. İlaçların etkisi yada hastalığı nedeni ile yemiyor olabilir. Kuşta karaciğer yağlanması var muhtemelen. Gaga deformesi bundan dolayı olabilir. Rötgen çekilmesi gerekir bunun adının konması için. Toparlanana kadar günde bir kezde olsa siz el besleme yapın. Mamasına zeolit tozu katın.

Glsn cavus

Aktif Üye
Siz sancakyepe bölgesindeydiniz yanlış hatırlamıyorsam. Verilen ilaçlar bana çekmeköy clupvet reçetesi geldi 🫣

Gagadaki uzun çıkıntı fazla. O kısmı temiz bir tırnak makası ile almanız uygun olur. Bu yem kırmasını kolaylaştırır. Aslında bunu veterinerin yapması gerekirdi. Yem yememesi gagaya bağlı olduğunu düşünmüyorum çünkü bu kuş uzun süredir belliki bu şekilde bugüne kadar yemesinde sorun olmadıysa şuanda da olmamalı. İlaçların etkisi yada hastalığı nedeni ile yemiyor olabilir. Kuşta karaciğer yağlanması var muhtemelen. Gaga deformesi bundan dolayı olabilir. Rötgen çekilmesi gerekir bunun adının konması için. Toparlanana kadar günde bir kezde olsa siz el besleme yapın. Mamasına zeolit tozu katın.
Evet clupvet :)
Siz söyleyince aklıma geldi, yağlanmasıda var demişti ama röntgen çekmedi. Söyledim ama röntgenlik bir şey görmüyorum şuan dedi. 5 günde hala ishal devam ediyorsa gelin demişti. Bugün randevu alıp gideyim o zaman. Gaga kesiminide onlar yapsın.
Üst gagadaki çatlak, karaciğer yağlanması tedavi edilirse düzelir mi?