• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! French Molt Şüphesi Hk.

Tenshi

Yeni Üye
Merhaba,

1716810393329.png
Yeşil-sarı olan hariç (kendi kuşum) iki açık mavi kardeş ve kalan sarı kafalı maviler birbirleri ile kardeş. Hepsi üretimden geldi ama fotoğrafta da görüldüğü gibi özellikle en öndeki iki kuşumuzun uçma tüyleri yok ve çıkmıyor gibi. Bir-iki aydır aynı kafesteler ve genel olarak anlaşıyor, birbirleri ile oynuyorlar. Yeşillik takviyesi, %75 pelet %25 tohum yem şeklinde gitmeye çalışıyorum. Henüz alışamadılar ama kanaryalar için olan ufak pelet yemlerden kullanıyorum yemesi daha kolay olsun diye. Günlük cam açık şekilde 1 saat kadar gün ışığına çıkarıyorum (imkanım oldukça). Sularına Hepacarnitol (1 damla) ve L-Carnitine (2 damla) damlatıyorum. Mavide obezlik başladığı için el atmak durumunda kaldım. Tünekleri de kendimiz elde zımparalayarak ağaç dallarından yaptık. Suluk ve yemlikler de paslanmaz. Daha fazla güneş ışığı almaları için osram ultravitlux almayı düşünüyorum. Bu çocukları iyileştirebilmemin bir yolu var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

1716810405840.png

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Eğer french molt var ise maalesef tedavi edilemez. Ayrıca bu hastalık bulaşıcıdır. Hasta kuşları diğer kuşlardan derhal ayırıp karantinaya almanızı öneririm. Kardeşlerin ikisinde varsa diğer kardeşlerde olma ihtimali de var. French molt nesilden nesile geçebilir ama illa her yavru hastalığı gösterecek diye bir garanti yok. Yavrular hastalığı taşıyor da olabilirler ve ilerde çocuklarında/torunlarında hastalık tekrar görülebilir. Bu yüzden bu yavruların hiçbirinin eşe atılmasını önermiyorum.

French molt değil de b vitamini ve biyotin eksikliği olma ihtimali de var. Bunu anlamanız için kuşa en az 3-5 ay b vitamini takviyesi yapıp gözlemlemelisiniz maalesef.

Üst Alt