• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

forpusumun ayağı kırılmış?

saleplefıstık

Yeni Üye
merhaba dün kuşlark kafesten çıkarmamıştım dişi muhabbetim (8 aylık) ve 5 aylık forpusum aynı kafestelerdi dün baya sinirlilerdi ve çıkmak istemediler bugğn forpusumun tünekte duramadığını farkettim iki ayağına da basamıyor morluk yok ne olmuş olabilir ne yapayım kafes kapısı yaylı onun arasına mı soktu veya tüle mi takıldı bilmiyorum videosu Watch unnamed | Streamable
IMG_20240523_112438.jpg

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Geçici felç yaşıyor olabilir. Aslında farklı türlerin aynı kafeste olmaları çok doğru değil diye biliyorum. Yanındaki muhabbet kuşu yapmış olma ihtimalini zayıf buluyorum. Herhangi bir kızarıklık yara vs yok sanırım. Tutulmuş gibi. Takviye veriyor musunuz. Bu tarz ayakta tutulmalar vitamin eksikliğinden olabiliyor özelikle d vitamini. Yada genetik etkenler vs. Ben sadece size ihtimalleri söyledim. Özellikle d vitamini ihtiyacını karşılayın. Bunun yanında ana takviyeleri de verin. Gervit ve entrobac.

saleplefıstık

Yeni Üye
kuşum vafay
Geçici felç yaşıyor olabilir. Aslında farklı türlerin aynı kafeste olmaları çok doğru değil diye biliyorum. Yanındaki muhabbet kuşu yapmış olma ihtimalini zayıf buluyorum. Herhangi bir kızarıklık yara vs yok sanırım. Tutulmuş gibi. Takviye veriyor musunuz. Bu tarz ayakta tutulmalar vitamin eksikliğinden olabiliyor özelikle d vitamini. Yada genetik etkenler vs. Ben sadece size ihtimalleri söyledim. Özellikle d vitamini ihtiyacını karşılayın. Bunun yanında ana takviyeleri de verin. Gervit ve entrobac.
kuşum vefat etti. yanındaki muhabbet kuşu yapmış olamaz zaten fakat aynı yemi yiyip aynı suyu içiyorlardı sadece forpusum öldü muhabbet kuşum çok sağlıklı. nedenini anlamadım. sabah gayet sağlıklıydı her şey yarım saat içinde oldu.

ikisi aynı kafeste yaşamıyorlar ama ayırınca çok bağırdıkları için üç dört gündür aynı kafestelerdi.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Başınız sağ olsun. Kırık olsa bu şekilde yatmaz Aslı hocamızın dediği gibi maalesef kısmi felç geçirmiş 😭. Zehirlenme veya yumurta sıkışması gibi durumlardan kaynaklı olabilir diyeceğim, ama kafesinizin boyasız; pirinç kafes olduğunu, ve kuşunuzun yumurta için çok genç olduğunu görüyorum. Dışkıları nasıldı kontrol ettiniz mi? Potansiyel bulaşıcı bir şey olma ihtimalinden dolayı muhabbet kuşunuzu korumak için bu kafesi iyice dezenfekte etmenizi öneririm. ☹

saleplefıstık

Yeni Üye
Başınız sağ olsun. Kırık olsa bu şekilde yatmaz Aslı hocamızın dediği gibi maalesef kısmi felç geçirmiş 😭. Zehirlenme veya yumurta sıkışması gibi durumlardan kaynaklı olabilir diyeceğim, ama kafesinizin boyasız; pirinç kafes olduğunu, ve kuşunuzun yumurta için çok genç olduğunu görüyorum. Dışkıları nasıldı kontrol ettiniz mi? Potansiyel bulaşıcı bir şey olma ihtimalinden dolayı muhabbet kuşunuzu korumak için bu kafesi iyice dezenfekte etmenizi öneririm. ☹
kuş zaten erkekti olive mutasyonu ve evet yavruydu, dışkıları normaldi hiç belirti göstermedi on buçukta dışarı çıkardım oynadılar daha sonra geri kafese koyup içeri gittim döndüğümde forpusum bağırıyordu ama sesi çıkmıyordu hemen baktım hiçbir şeyi yoktu oynamaya başlayınca geri koydum 11de ayakta duramadığını kafesin dibine düştüğünü gördüm elime aldım battaniyelerin üstüne bıraktım bu videoları çektim içeri geri biraz yem almaya gittim yer belki diye geldiğimde koyduğum yerde yoktu olduğu yerden atlayıp yatağın altına girmiş ve ölüydü 1dk içerisinde öldü