• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Forpusum sürekli yumurtluyor

Eylüll123

Yeni Üye
Henüz eş almadık kendisine ama iki ayrı dönemde yumurtladı bir kaç ay öncesinde 4-5 tane yumurta bıraktı bir kaç hafta önce tekrar yumurtlamaya başları şuan 5 tane yumurtamız var kızgınlık yumurtası dedik ama bu süreç ne zaman bitecek sağlığını etkilemesinden korkuyorum

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yuvalık takarsanız bu döngü bitmez. Eşi yoksa yuvalık takmayın yazık hayvana. Kafese vs yumurtladığı anda da hemen alın yumurtasını. Kızgınlık yumurtası belli dönemlerde en fazla 3 tane yapar bırakır. Siz yuvalık takarak kızgınlığı tetikliyorsunuz ve normal düzen gibi algıladığı için sürekli ve sayıca fazla yumurta bırakıyor. Yada yanına eş alın ama bir süre dinlensin sonra eşe atın.

Eylüll123

Yeni Üye
Yuvalık takarsanız bu döngü bitmez. Eşi yoksa yuvalık takmayın yazık hayvana. Kafese vs yumurtladığı anda da hemen alın yumurtasını. Kızgınlık yumurtası belli dönemlerde en fazla 3 tane yapar bırakır. Siz yuvalık takarak kızgınlığı tetikliyorsunuz ve normal düzen gibi algıladığı için sürekli ve sayıca fazla yumurta bırakıyor. Yada yanına eş alın ama bir süre dinlensin sonra eşe atın.
Normalde yuvalık takmıyorduk ama sorun şu ki yuvalık takmayınca da yumurtlamıyor belli oluyor yumurtası olduğu ama bırakmıyor ne zaman ki yuvalık taksak yumurtasını yuvalığa bırakıyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Normalde yuvalık takmıyorduk ama sorun şu ki yuvalık takmayınca da yumurtlamıyor belli oluyor yumurtası olduğu ama bırakmıyor ne zaman ki yuvalık taksak yumurtasını yuvalığa bırakıyor
Bırakmıyor dediğiniz zaman ne gibi durumlar yaşıyor. Sıkışma olmadığı sürece yapar. Size öyle geliyor olabilir mi?

Eylüll123

Yeni Üye
Bırakmıyor dediğiniz zaman ne gibi durumlar yaşıyor. Sıkışma olmadığı sürece yapar. Size öyle geliyor olabilir mi?
Şöyle kuşum annemde kalıyor ben pek gözlem yapamadım ama annem yumurtası olduğunu fark ediyor ilk takmıyor sonra yumurtlar belki diye takıyor ne zaman taksa anında yumurtluyor bizde de bu nedenle yanlış bir algı oluştu sanırım zaten genelde yumurtladıktan sonra yuvalığı hemen çıkartıyoruz ilk defa yumurtladığında kızgınlıktır dedik ama tekrar yapınca endişelenmeye başladım şimdi yumurtası bitse 2 3 haftaya belki yine yumurtlar diye korkuyorum çünkü bu süreçte hiç dinlenmedi vücudu eş almakta istemiyorum

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Siz çıkarın yuvayı ve birdaha takmayın. Alışmasın. Benim fikrim bu yönde. @Şehmus BAKIR bey forpus üretimi yapmış biri olarak belki farklı yönlendirme yapar kendisinden de yorum bekleyelim.

Eylüll123

Yeni Üye
Siz çıkarın yuvayı ve birdaha takmayın. Alışmasın. Benim fikrim bu yönde. @Şehmus BAKIR bey forpus üretimi yapmış biri olarak belki farklı yönlendirme yapar kendisinden de yorum bekleyelim.
Annemle görüştüm yuvalığı çıkarmış demin omzundayken yine yumurtlamış umarım bu son yumurtasıdır çok teşekkür ederim 🙏