• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Forpus papağanımin kafası kelleşti

yesmi

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Aniden kafasındaki tüyler dokuldu
Hastalık Belirti Tarihi
3 Nis 2023
Kullanılan İlaç
Pets family b vitamini
ben kuşumu petshoptan aldığımda (eylül)3 aylık demişlerdi ama sanırım daha büyüktü çünkü ele alıştırma konusunda çok az yol katettik iki de muhabbet kuşum var erkek olanla anlaşamıyor kavga edip yaraladı hatta ama dişi olanı sahiplendi hep onun yanında kendini sevdiriyor arada onunla da didisiyor. İki sorum var . Birincisi bugün kafasının arkasında bayagi bir alanda tüylerinin açıldığını gördüm tüy dökme zamanıdir dedim ama geniş bir açılma hastalık olabilir mi yoksa dişi muhabbet mi yoldu kafasını anlayamadım . İkincisi cinsiyet dişi dedi fotoğrafını gören birkac kuşçu siz ne dersiniz ve yaklaşık on aylıktan fazla eş almak için geç mi?

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Diğer kuşunuzun yaptığını düşünüyorum ben , yara var mı kontrol ettiniz mi ? anlaşamıyorlarsa lütfen kontrol dışı yan yana getirmeyin.

yesmi

Yeni Üye
Yara yoktu ama bugün kafesi de kontrol ettim baya bir tüy vardı bir de tüy kökü kızarmış kendi dökülse öyle olmazdı galiba . Aynı anda salmiycam artık yine dişi muhabbetin yanına gidiyor çünkü. Peki cinsiyeti ne forpusun ?

yesmi

Yeni Üye
Kafasına kantaron yağı sürdüm kanamiyordu bir de alismadigindan fazla ısırıyor baktirmiyor

bbatuhan

Yeni Üye
Tüy tiplerini kontrol edin tuye girip tüpler patlamamış olabilir.bebim.basima geldi ben saç tarar gibi kuşun tüylerini taradım düzeldi.patlamayan tüpler kellik gibi duruyordu.

Üst Alt