• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Forpus papağanımın ayakları ve tırnakları

fblackstone

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İki ayak güçlü kavramıyor.
İki ayak orta uzun parmaklarin tirnaklari henüz yok.
Hastalık Belirti Tarihi
15 Eyl 2022
Merhaba,

2-3 aylık olarak aldığım forpus papağanımın ayakları bana biraz gelişmemiş yada bir problem var gibi geliyor. 1 ay geçti, yani 3-4 aylık su an, yavru olduğundan da olabilir belki.İki ayağın orta uzun parmaklarında tırnak yok denecek kadar.(ya doğuştan yada sonradan olan bir durum)
Uçma ve yürüme de sorun yok.Az yürüyor, bu esnada farkedilir bir sorun yok aslında.
Yine de ayaklarıyla tam ve güçlü kavramaması, iki tırnağın olmaması kafa karıştırıcı ilk aldığım ve son halinin resimlerini paylaşıyorum.
Ayak ve tırnak icin yorumunuzu, tavsiyelerinizi rica ederim.20221019_131215.jpg

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Tırnak eksikliği bazı kuşlarda görülen bir durum. Vitamin vs veriyor musunuz? Anaçlardan kaynaklı bir sorun bence büyük ihtimalle kalsiyum eksikliği vardı anaçlarda yada genetik. Bence kalsiyum takviyesi kullanılabilir. Tırnak kökü var gibi ama güçsüz tırnakları

fblackstone

Yeni Üye
Tırnak eksikliği bazı kuşlarda görülen bir durum. Vitamin vs veriyor musunuz? Anaçlardan kaynaklı bir sorun bence büyük ihtimalle kalsiyum eksikliği vardı anaçlarda yada genetik. Bence kalsiyum takviyesi kullanılabilir. Tırnak kökü var gibi ama güçsüz tırnakları
Vitaminli yem ve kalamar kemiği aldım 1 ay oldu ama şimdilik değişen bir durum olmadı.

fblackstone

Yeni Üye
Evet, ayaklar güçlenirse ve
diğer tırnaklarla da kavrayabildigi sürece sorun olmaz.

Üst Alt