• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et forpus papağanımın ayağı kırıldı

gcesurr

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
ayakta kırık
Hastalık Belirti Tarihi
28 Nis 2026
Kullanılan İlaç
yok
dün işten geldikten sonra forpusumun ayağındaki bilezik kafese takılmıştı çırpındığı için ayağı ters dönmüştü en yakın veterinere götürdüm ayağında yukarıya doğru kırık olduğunu söyledi güzelce sardı 10 gün sonra kontrol dedi ve ilaç başka bişey söylemedi hareket etmesin çok fazla kendiliğinden üstüne basacak dedi ama kuşum hareketli olmamasına rağmen rahatsız olduğu için çıkarmaya çalışıyor ayak parmaklarındaki sargıyı çıkardı tekrar sardım ama tam beceremedik suyunada evde olan multivitamin damlasını damlattım başka neler yapabilrim iyileşir mi bide işe gitmek zorundayım tek kalsa sorun olur mu ???

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
dün işten geldikten sonra forpusumun ayağındaki bilezik kafese takılmıştı çırpındığı için ayağı ters dönmüştü en yakın veterinere götürdüm ayağında yukarıya doğru kırık olduğunu söyledi güzelce sardı 10 gün sonra kontrol dedi ve ilaç başka bişey söylemedi hareket etmesin çok fazla kendiliğinden üstüne basacak dedi ama kuşum hareketli olmamasına rağmen rahatsız olduğu için çıkarmaya çalışıyor ayak parmaklarındaki sargıyı çıkardı tekrar sardım ama tam beceremedik suyunada evde olan multivitamin damlasını damlattım başka neler yapabilrim iyileşir mi bide işe gitmek zorundayım tek kalsa sorun olur mu ???
Merhaba çok geçmiş olsun. Ayak bölgesine ulaşamaması için kuş boyunlukları var ondan temin etmeniz gerekiyor tek basınayken orayı sökebilir

gcesurr

Yeni Üye
peki iyileşme durumu nasıl olur tek kalabilir mi ya da ekstra vitamin kalsiyum kullanmam gerekiyor mu ?

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
peki iyileşme durumu nasıl olur tek kalabilir mi ya da ekstra vitamin kalsiyum kullanmam gerekiyor mu ?
Rutin vitaminleri kullanıyorsanız kendi kendine kemik kaynar tabi ki kalsiyum desteği için kalamar kemiği kafesinde bulunsun ekstra enerji için mama da yapabilirsiniz. Tek kalabilir fakat kafesi biraz güvenli hale getirin örneğin tünekler yüksekte olmasın ki kuş aşağı vs düşmesin yemi suyu her şey daha ulaşılması kolay bir yerde olsun

gcesurr

Yeni Üye
tünekler yemlerin hepsi yerde ulaşacağı yerde salıncağını itiyor diye yere yakın sabitledim 3 5 cm falan yukarda altına destek olsun diye yumuşak bi bez koydum yeme suya giderken hareket etmesinde ayağını oynatmasında sorun olur mu ? bide parmaklarındaki sargıyı çıkardı tekrar yapamadım onu nasıl sarabilrim

perfectr

Aktif Üye
Bu gibi durumlarda çok fazla hareket edemeyeceği kafes düzeni öneriliyor yemini suyunu önüne koyup 10 gün dinlenmesi gerekiyor. Sargı vb oynarsa boyunluk da takmak gerekebilir.

Boyunluk takıp sargı çıktıysa tekrar sardırabilirsiniz vet de. Vitamin ve takviyelerini verin

ilknurduva

Yeni Üye
Rutin vitaminleri kullanıyorsanız kendi kendine kemik kaynar tabi ki kalsiyum desteği için kalamar kemiği kafesinde bulunsun ekstra enerji için mama da yapabilirsiniz. Tek kalabilir fakat kafesi biraz güvenli hale getirin örneğin tünekler yüksekte olmasın ki kuş aşağı vs düşmesin yemi suyu her şey daha ulaşılması kolay bir yerde olsun
Cinsiyet konusuna bakar mısınız?

Üst Alt