• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Forpus papağanımı ne zaman çıkartmalıyım

forpusum

Yeni Üye
Merhaba herkese. 2 aylık erkek bir forpus papağanım var, henüz sahipleneli 3 gün oldu. Son derece uysal bir kuş, kafesin içinde kendisini sevmeme izin veriyor, elimden yem yiyor. 3 gün içinde kafesin kapısını öğrendiğini fark ettim ve kapıyı açık görünce oraya doğru koşuyor. Bazen kafesin dibine inip kenarlarını gagalıyor. Dışarı çıkmak istediğini düşündüm ama ona zarar vermekten korkuyorum. Dışarı çıkması için en uygun zaman nedir ve nelere dikkat etmeliyim yardımcı olur musunuz?

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Merhaba herkese. 2 aylık erkek bir forpus papağanım var, henüz sahipleneli 3 gün oldu. Son derece uysal bir kuş, kafesin içinde kendisini sevmeme izin veriyor, elimden yem yiyor. 3 gün içinde kafesin kapısını öğrendiğini fark ettim ve kapıyı açık görünce oraya doğru koşuyor. Bazen kafesin dibine inip kenarlarını gagalıyor. Dışarı çıkmak istediğini düşündüm ama ona zarar vermekten korkuyorum. Dışarı çıkması için en uygun zaman nedir ve nelere dikkat etmeliyim yardımcı olur musunuz?
1 haftaya tamamlayın. O sırada kafes içi eğitimler verin

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Mert'e katılıyorum. Yeni üyesiniz, kullanmanız gereken takviyeler, kafes malzemeleri ve diğer gerekli bilgileri aşağıdaki yazılarda bulabilirsiniz.

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Çok teşekkürler cevabınız için, rica etsem kafes içi eğitim hakkında da biraz bilgi verebilir misiniz?
Elinize yem alarak yada dal darı alarak elinize alıştırmak sonra. Kafes dısı eğitim vermeniz gerekir. Youtube baya video vardır

Demir E.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İstediğiniz zaman salabilirsiniz. Evi tanımıştır. Işık açık ve camlarda perde olmalı. Dışardayken kovalamayın

forpusum

Yeni Üye
3 gün olmus abla kendi halinde kafeste eğitim vermeyınce dısarda eğitim vermek zordur
Aslında dediğiniz şekilde elimden yem yiyor ve elime geliyor, yine de sıkıntı yaşar mıyım? Kafese girmesi gerektiğinde de yine dal darı vererek elime alıp kafese koyabilirim değil mi?

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Aslında dediğiniz şekilde elimden yem yiyor ve elime geliyor, yine de sıkıntı yaşar mıyım? Kafese girmesi gerektiğinde de yine dal darı vererek elime alıp kafese koyabilirim değil mi?
Avuca almak güveni kaybeder. Oyüzden iyi egitim sart

Demir E.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kafes içinde elinizle yem yedirmeye devam edin. Ondan sonra dışarda 20 dk uçsun gezsin. Sonra kafese koyun 1 hafta tekrarlayın alışır.🙌

Üst Alt