• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

haydutisonline

Yeni Üye
Merhaba,

1 yaşında erkek forpus papağanım var. Bebekken sahiplenmiştim. 6 aydan (belki daha fazla) ishal. 2 farklı veterinere götürdüm ve ilaç tedavisi uygulandı sonuç çözülmedi. Yemesinde vs hiçbir problem yok. Banada alışık elime uçuyor, uyuyor vs. Fakat katakter olarak çok korkak bi kuş örneğin uzaktaki bir poşet sesinden bile korkuyor ve korktuğunda anında çok sıvı bir kaka yapıyor. İshalinin stres veya bu korku halinden kaynaklı olabileceğini düşünmekteyim. Çünkü dediğim gibi her korktuğunda cıvık su gibi bir kaka yapıyor.

Herhangi bir vitamin, probiyotik kullanmıyoruz. Tavsiyelerinize açığım.

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

haydutisonline

Yeni Üye
Kuşumun anlık fotoğrafını ve dışkılarının fotoğrafını bırakıyorum. IMG_20240205_190010.jpgIMG_20240205_190004.jpgIMG_20240205_185941.jpg

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz☺
Papağanınızın dışkılardan pek birşey anlamadım lütfen yeni bir kağıt havlu koyup dışkı yapınca tekrar ekler misiniz👍 ve yem olarak ne veriyorsunuz? Sâdece muhabbet yemi mi yiyor? Vitamin olarak gerwit probiyotik olarak da entrobac öneriyoruz. Son olarak da kuşun videosunu eklerseniz daha detaylı yorumlar yaparız. İlaç olarak ne verildi? Ne teşhis yapıldı iki ayrı veteriner?

haydutisonline

Yeni Üye
Kuşumun videosu burada. Detayları anlatacağım.

haydutisonline

Yeni Üye
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz☺
Papağanınızın dışkılardan pek birşey anlamadım lütfen yeni bir kağıt havlu koyup dışkı yapınca tekrar ekler misiniz👍 ve yem olarak ne veriyorsunuz? Sâdece muhabbet yemi mi yiyor? Vitamin olarak gerwit probiyotik olarak da entrobac öneriyoruz. Son olarak da kuşun videosunu eklerseniz daha detaylı yorumlar yaparız. İlaç olarak ne verildi? Ne teşhis yapıldı iki ayrı veteriner?

İlk gittiğimiz veteriner böbrek olabilir dedi. Herhangi bir test yapmadı. Antibiyotik tedavisine başladık 2 hafta kadar daha sonra probiyotik tedavisi uygulandı (şırınga ile verdikleri için ilaç ismini bilmiyorum) Yemini değiştirin dedi. Önceki yediği yemde çekirdek oranı fazlaydı çekirdek vermeyin dedi Versela Laga önerdi. İç ve dış parazit olması gerekli dedi iç dış parazit iğnesi yaptı. O sıra kuşum yorgun düştü ve gece kusmaya başladı. Veteriner de getirmeyin deyince güvenimiz kırıldı ve farklı bir veteriner arayışına girdik.

İkinci veteriner bir dışkı testi yaptı ve bakteri olduğunu söyledi. Vitaform ve şırınga ile bir ilaç verdi 3 hafta boyunca suyuna sabah akşam uyguladık. Ve 2 günde bir veterinere dışını fotoğrafladık. Bir telefon görüşmemizde ise mide bağırsak yada sindirim problemi olabileceğini söyledi. Daha sonra ki görüşmemizde ise stresten olabileceğini söyledi. Bilemiyorum kuşlara teşhiş koyabilmek bu kadar zor olmamalıydı.. İletişimimizi kestik ve süre kuşumu gözlemledim dışkı sorunu hiçbir şekilde geçmedi.

Yem yemesinde hiçbir problem yok. Hala Versela Laga yiyor. Dediğim gibi özellikle korkunca sulu bir dışkı yapıyor hatta çoğu zaman dışkıyı kendini sıkarak çıkartıyor ve çiş gibi bir sıvı etrafa saçılıyor. Genel olarak dışkısıda hep sulu.