• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Forpus papağanım çok korkak

mavi.56

Yeni Üye
5 aylık forpus papağanı aldık ama çok korkak en ufak sesten korkuyor.ele alışması için sadece elinizle yemek verin dediler.aç olmasına rağmen asla yemedi.Nasıl alışır mutlu olur bilemedim.Ne yapmam gerekir?

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bu şekilde alıştıramazsınız daha çok stres olur.Zamana bırakın elinizle dal darı vermeye çalışabilirsiniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba ailemize hoş geldiniz 😊 kuşunuz hayırlı olsun mümkünse görsellerini görmek isteriz 👍 ona göre yorumlar yapalım

LastDrip

Yeni Üye
Elinizi kafese yavaşça konuşarak sokun kendini sağa sola atacaktır. Bu durum bitene kadar bekleyin yumuşakça konuşa konuşa. Kuş durup sakinleşince elinizi çekin ve bunu mütemadiyen tekrar edin. Kuş durulmaya biraz sakinleşmeye başlayınca yavaş yavaş yakınlaşıp parmağınızla dokunun ona. Bunu basarirsaniz dal darı yedirmeye başlayabilirsiniz. Dal darı yiyince olay bitmeye yakın demektir. Bir kaç gün daldari yedirip sonra sonra elinizde uygun şekilde tutarak kuşu parmağınıza çıkıp yemek zorunda bırakın. Parmağa çıktımı tava geliyor demektir. Bu aralarda kuşu hiç salmayin kafesten. Elinize güvenince salın gitsin, birkaç gün gelmeyecek sonra birden gelmeye başlayacaktır. Hepsinin huyu suyu farklı fakat ben bu şekilde eğitim yapıyorum iki hafta kadar sürüyor. Başarılar dilerim. He alışınca da kovsaniz gitmez söyleyeyim 😍

mavi.56

Yeni Üye
Elinizi kafese yavaşça konuşarak sokun kendini sağa sola atacaktır. Bu durum bitene kadar bekleyin yumuşakça konuşa konuşa. Kuş durup sakinleşince elinizi çekin ve bunu mütemadiyen tekrar edin. Kuş durulmaya biraz sakinleşmeye başlayınca yavaş yavaş yakınlaşıp parmağınızla dokunun ona. Bunu basarirsaniz dal darı yedirmeye başlayabilirsiniz. Dal darı yiyince olay bitmeye yakın demektir. Bir kaç gün daldari yedirip sonra sonra elinizde uygun şekilde tutarak kuşu parmağınıza çıkıp yemek zorunda bırakın. Parmağa çıktımı tava geliyor demektir. Bu aralarda kuşu hiç salmayin kafesten. Elinize güvenince salın gitsin, birkaç gün gelmeyecek sonra birden gelmeye başlayacaktır. Hepsinin huyu suyu farklı fakat ben bu şekilde eğitim yapıyorum iki hafta kadar sürüyor. Başarılar dilerim. He alışınca da kovsaniz gitmez söyleyeyim 😍
Çok teşekkürler inşallah dediğiniz gibi olur

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşunuzun cinsiyetini merak ediyorsanız kanadı açık ve alt kısmını birde sırtının resmini ekleyin belirleyelim.yas olarak ortalama 6-7 aylık civarında kafesteki ağacı ve plastik tunegi çıkarıp kuşlar için yapılan tahta tünek almanızı tavsiye ederim 😊 daha fazla görseller ile daha çok yorumlarımız olacaktır ayirca eğitimi için @LastDrip tavsiyelerini dinleyebilirsiniz forumda da bir çok makalemiz mevcut iyi forumlar dilerim 😊

mavi.56

Yeni Üye
Kuşunuzun cinsiyetini merak ediyorsanız kanadı açık ve alt kısmını birde sırtının resmini ekleyin belirleyelim.yas olarak ortalama 6-7 aylık civarında kafesteki ağacı ve plastik tunegi çıkarıp kuşlar için yapılan tahta tünek almanızı tavsiye ederim 😊 daha fazla görseller ile daha çok yorumlarımız olacaktır ayirca eğitimi için @LastDrip tavsiyelerini dinleyebilirsiniz forumda da bir çok makalemiz mevcut iyi forumlar dilerim 😊
Ekli dosyayı görüntüle 40739Ekli dosyayı görüntüle 40740Ekli dosyayı görüntüle 40739Ekli dosyayı görüntüle 40740Ekli dosyayı görüntüle 40741Ekli dosyayı görüntüle 40742Ekli dosyayı görüntüle 40743Ekli dosyayı görüntüle 40739Ekli dosyayı görüntüle 40740Ekli dosyayı görüntüle 40741Ekli dosyayı görüntüle 40742Ekli dosyayı görüntüle 40743

bbatuhan

Yeni Üye
Ortamın biraz sessiz , gürültüsüz olması lazım dediler bana ve bir tek kişi ilgilensin ilk etapta.
Her gün 15-20 dk nizi ayirip kuşla ilgilenin.
Sevdiği bir şey verim örneğin dal darı ilk etapta sapından uzatın yesin daha sonra elinize alıştırmay deneyin.
Muhakkak faydası olacaktır.

Üst Alt