• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Forpus papağanı ishal mi

Merve Yaren

Yeni Üye
Merhabalar, daha önce kuş bakmamış birisi olarak yardımınızı istiyorum. 3 aydır birlikte yaşadığımız forpus papağanımız bugün normalde yaptığından daha sıvı bir dışkılama gerçekleştirdi. Son günlerde yediği yeşilliklerden mi etkilenmiştir yoksa farklı bir sorun mu var çözemedim bir türlü. Kendini kabartarak duruyor kafesinde. Yemeğini yiyor suyunu içiyor ama biraz halsiz gibi. Kuyruk kısmında herhangi bir dışkı kalıntısı da göremedim. Üşüdüğünü düşündüğüm için kafesinin üzerine sıcak su torbası ile bir örtü örttüm önü açık kalacak şekilde. Sabahtam beri dışkısı daha katı bir hal alıyor ancak ne yapmam gerekir bilemiyorum. Farklı bir şey yapmam gerekir mi lütfen yardımcı olur musunuz? Dışkısının ve kuşun fotoğrafını da ekleyeceğim. Ortadaki dışkı en son yaptığı. IMG_20240501_125321.jpgIMG_20240501_125708.jpg

Yoda

Aktif Üye
Entrobac gibi probiyotik kullanıyor musunuz? Yeşillik ne verdiniz? Sadece biraz fazla sıvı tüketmiş gibi görünüyor. Marul, salatalık gibi su bakımından yüksek besinler böyle dışkılara sebep olur. Gördüğüm kadarıyla tüy döneminde gibi de. Bu yüzden pek hareketli olmayabilir. BT-Amin Forte ve Gervit ile de desteklerseniz daha sağlıklı geçecektir bu dönem.

Merve Yaren

Yeni Üye
Probiyotik hiç kullanmadık ama haftada bir suyuna vitamin damlatıyoruz. En son bizim buralarda pezik denilen pazı olarakta geçen marul benzeri bir yeşillik tüketmişti. Probiyotik nedir nasıl kullanılır acaba? Şu ana kadar kimse böyle bir öneri de bulunmamıştı o yüzden daha önce kullanmamıştık eğer önemli bir şey ise hemen kullanmaya başlayayım. Cevabınız için çok ama çok teşekkür ederim ☺.

Yoda

Aktif Üye
Probiyotik hiç kullanmadık ama haftada bir suyuna vitamin damlatıyoruz. En son bizim buralarda pezik denilen pazı olarakta geçen marul benzeri bir yeşillik tüketmişti. Probiyotik nedir nasıl kullanılır acaba? Şu ana kadar kimse böyle bir öneri de bulunmamıştı o yüzden daha önce kullanmamıştık eğer önemli bir şey ise hemen kullanmaya başlayayım. Cevabınız için çok ama çok teşekkür ederim ☺.
Pazı sanırım zararsızdı, az miktarda tüketmesi sakıncalı olmaz.
Probiyotik kuşunuzun bağırsak florasını düzenlemeye ve birçok bakteri, mantara karşı daha dayanıklı bir bağışıklık sistemi oluşturmaya yarar. Şöyle link paylaşayım:
Kuşunuz tüy dönemindeyken linkteki gibi Gervit yerine BT-Amin verin. Daha pekçok takviye ürün var tabi ama sizin ihtiyacınız doğrultusunda öneride bulunmak daha doğru olur. Şimdilik linkteki üç takviye çok faydalı olacaktır.

Merve Yaren

Yeni Üye
Gerçekten çok teşekkür ederim. Maalesef kuşlar hakkında bilgi sahibi kişileri bulmak oldukça güç. Bu siteyi bulduğum için çok sevindim. Cevap vermenizde oldukça rahatlattı. Anladığım kadarıyla kuşumun vefat etmesine sebep olabilecek bir durum yok yanlışsam düzeltin lütfen. Dediğiniz takviyeleri de en kısa zamanda edinip gösterildiği gibi kullanmaya özen göstereceğim. Dışkısı da eski haline gelmeye başladı hâlâ bir miktar cıvık ama sabahki gibi değil şükürler olsun ki. Ama hâlâ kabarık duruyor dünden farklı olarak.

Son düzenleme:

Yoda

Aktif Üye
Gerçekten çok teşekkür ederim. Maalesef kuşlar hakkında bilgi sahibi kişileri bulmak oldukça güç. Bu siteyi bulduğum için çok sevindim. Cevap vermenizde oldukça rahatlattı. Anladığım kadarıyla kuşumun vefat etmesine sebep olabilecek bir durum yok dediğiniz takviyeleri de en kısa zamanda edinip gösterildiği gibi kullanmaya özen göstereceğim. Dışkısı da eski haline gelmeye başladı hâlâ bir miktar cıvık ama sabahki gibi değil şükürler olsun ki.
Bir de şunu belirteyim: Bu takviyeler birçok petshopta bulunmaz. İnternet üzerinden güvenilir satıcılardan temin edebilirsiniz. Mamaist.com veya Karadenizpet'i öneririm. İki taraf da çok ilgili, çok dürüst.
Entrobac da dışkıları normal forma getirecektir.

Merve Yaren

Yeni Üye
Tamamdır. İnternet alışverişi olacağı için elimize gelene kadar bir kaç gün yapmamız gereken bir şey var mıdır peki? Suyuna elma sirkesi vb. eklememe gerek var mıdır?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Kuşunuz hala kabarık duruyor mu?
Yem yemesi nasıl? Sürekli uyuyor mu?

Merve Yaren

Yeni Üye
Evet hafif kabarık. Biraz hızlı nefes alıp veriyor ama yemini yiyor. Gün içerisinde daldarı ve çekirdek verdiğimiz zamanda güzelce yedi.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Evet hafif kabarık. Biraz hızlı nefes alıp veriyor ama yemini yiyor. Gün içerisinde daldarı ve çekirdek verdiğimiz zamanda güzelce yedi.
Kuyrukta sekme var mı?
Kabarık durması hastalık belirtisi olabilir. Ortam sıcaklığı nasıl? Hava akımında kaldı mı acaba?

Merve Yaren

Yeni Üye
Kuyruk sekmesi nedir bilmiyorum ancak kuyruğu çok hafif yukarı aşağı hareket ediyor. Cereyanda bırakmamaya dikkat ediyoruz ancak odayı havalandırmak için camı açmaları etkiler mi acaba?

Yoda

Aktif Üye
Biraz cereyanda kalmış ya da hava serinse dokunmuş olabilir. Kuyruk sekmesi dediğimiz aşağı yukarı hareket etmesi. Tabi kuşun durduğu pozisyona göre de hareket edebilir ama bir video görsek daha doğru yorum yapardık.
Şu adımları takip ederek video paylaşabilir misiniz? Kuşunuzun durumunu görelim.
1714586553638.png

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İki video yükledim.
Merhaba konudan bağımsız tünek neden o kadar yukarda. Ve tünek tellere çok yakın olduğu için ister istemez eğilme ihtiyacı hissediyor. Durduğu yer rahat değil. Bence tüneği biraz daha aşağı alırsanız daha rahat eder yavrunuz.

Merve Yaren

Yeni Üye
Merhaba konudan bağımsız tünek neden o kadar yukarda. Ve tünek tellere çok yakın olduğu için ister istemez eğilme ihtiyacı hissediyor. Durduğu yer rahat değil. Bence tüneği biraz daha aşağı alırsanız daha rahat eder yavrunuz.
Daha öncesinde tüneği sizin belirttiğiniz gibi aşağıdaydı ancak bu sefer kafesinin üst tellerine tutunarak ters bir şekilde uyuyordu. Bu şekilde kendini daha rahat hissedeceğini düşünerekten tüneği biraz yükselttik. Sanırım geceleri kendini yüksekte daha güvende hissediyor. O tüneği genelde gece uyurken kullanıyor. Kafes içerisinde kullanabileceği başka tünekleri de var gün içerisinde genelde onları kullanıyor. Sizin dediğiniz gibi Tüneği biraz aşağı alıp tekrar kontrol ederim belki aynı davranışı artık göstermeyi bırakır.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Daha öncesinde tüneği sizin belirttiğiniz gibi aşağıdaydı ancak bu sefer kafesinin üst tellerine tutunarak ters bir şekilde uyuyordu. Bu şekilde kendini daha rahat hissedeceğini düşünerekten tüneği biraz yükselttik. Sanırım geceleri kendini yüksekte daha güvende hissediyor. O tüneği genelde gece uyurken kullanıyor. Kafes içerisinde kullanabileceği başka tünekleri de var gün içerisinde genelde onları kullanıyor. Sizin dediğiniz gibi Tüneği biraz aşağı alıp tekrar kontrol ederim belki aynı davranışı artık göstermeyi bırakır.
O zaman tüneği biraz daha sol tarafa alın. Yüksek te olsa bile en azından tele çok bitişik olmasın. 😊 Hırıltılı nefes alış veriş yada nefes alırken ağzını açma kapama uçarken çabuk yorulma gibi davranışlar gözlemliyor musunuz. Bunlardan biri varsa solunum da problem var diyebiliriz. Ama dediğiniz gibi çok hafif kuyruk sekmelerini normal karşılayabiliriz. Hareket halinde olduğu için video dan bir şey anlamadım. Özellikle şekerleme yaparken gözlemleyin kuyrukta sekme var mı. Herhangi bir hastalığı yoksa denilen takviyeler fayda sağlar diye düşünüyorum. Bir sindirim sorunumuz var galiba entrobac temin ettiğinizde İlk etapta üç gün üst üste suyu tazeleyerek veriniz. Bazen yedikleri içtiklerine de bağlı olarak dışkılar da değişim gözlenebilir. Entrobac dışkıyı dengeler düzene sokar. 🌸

Merve Yaren

Yeni Üye
O zaman tüneği biraz daha sol tarafa alın. Yüksek te olsa bile en azından tele çok bitişik olmasın. 😊 Hırıltılı nefes alış veriş yada nefes alırken ağzını açma kapama uçarken çabuk yorulma gibi davranışlar gözlemliyor musunuz. Bunlardan biri varsa solunum da problem var diyebiliriz. Ama dediğiniz gibi çok hafif kuyruk sekmelerini normal karşılayabiliriz. Hareket halinde olduğu için video dan bir şey anlamadım. Özellikle şekerleme yaparken gözlemleyin kuyrukta sekme var mı. Herhangi bir hastalığı yoksa denilen takviyeler fayda sağlar diye düşünüyorum. Bir sindirim sorunumuz var galiba entrobac temin ettiğinizde İlk etapta üç gün üst üste suyu tazeleyerek veriniz. Bazen yedikleri içtiklerine de bağlı olarak dışkılar da değişim gözlenebilir. Entrobac dışkıyı dengeler düzene sokar. 🌸
Yorumunuz için çok teşekkür ederim ☺. Şu ana kadar nefesinde bir hırıltı ya da ağzını açarak nefes alma gibi bir davranışa rastlamadım tabii daha dikkatli gözlemlemek lazım özellikle saydığınız şeylere dikkat ederek tekrar gözlemlemeye çalışacağım. O zaman dediğiniz gibi ilk 3 gün şeklinde uygularım sonrasında linkte belirtildiği gibi her hafta 1 kez uygulasam yeterli olacaktır sanırım.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yorumunuz için çok teşekkür ederim ☺. Şu ana kadar nefesinde bir hırıltı ya da ağzını açarak nefes alma gibi bir davranışa rastlamadım tabii daha dikkatli gözlemlemek lazım özellikle saydığınız şeylere dikkat ederek tekrar gözlemlemeye çalışacağım. O zaman dediğiniz gibi ilk 3 gün şeklinde uygularım sonrasında linkte belirtildiği gibi her hafta 1 kez uygulasam yeterli olacaktır sanırım.
Dışkıda değişim bozukluk vs olursa entrobac ı üç dört gün boyunca üst üste suyu tazeleyerek uygulayabilirsiniz. Eğer her şey normalse haftada bir kâfidir. Almışken multivitamin gervit te alınız tam olsun. 😊 Yine aklınıza takılan bir soru olursa sorabilirsiniz. Geçmiş olsun 🌸

Merve Yaren

Yeni Üye
Dışkıda değişim bozukluk vs olursa entrobac ı üç dört gün boyunca üst üste suyu tazeleyerek uygulayabilirsiniz. Eğer her şey normalse haftada bir kâfidir. Almışken multivitamin gervit te alınız tam olsun. 😊 Yine aklınıza takılan bir soru olursa sorabilirsiniz. Geçmiş olsun 🌸
Tamamdır ✨ cevap veren herkese çok teşekkür ederim ☺ 💐 Siz bahsetmeden önce bu takviyelerin varlığından bile haberdar değildim sayenizde bilgilenmiş oldum. Havalandırmaya da ayrıca dikkat edeceğim. İyi günler dilerim. ☺✨