• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Forpus Papağanı İshal Durumu

Samed

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sulu Dışkılama, İshal
Hastalık Belirti Tarihi
23 Ağu 2023
Merhabalar,

Yakın zamanda sahiplenmiş olduğum 2-2.5 Aylık forpuslarım sanırım ishal oldular, ikisi birden mi yoksa sadece biri mi bilmiyorum. Sulu dışkılama dışında herhangi bir hastalık belirtisi gözlemlemedim. İkisi adına ortak bir çözüm ve önlem öneriniz var mıdır? Şuan için karışık pareket yeminden doyacak kadar yemediklerini düşündüğüm için daldarıyı eksik etmiyorum, tabi daldarı olunca da diğer yeme pek yönelmiyorlar. Elden yem yediriyorum arada, normal yemi o zaman daha çok yiyorlar. İçtikleri suya oranla daha az yediklerini düşünüyorum acaba bu sebepten mi ishal durumu var bilemedim. Yardımlarınızı rica ediyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyayı görüntüle 51074Ekli dosyayı görüntüle 51075Ekli dosyayı görüntüle 51076

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bir süre yem olarak sadece aspur verin. Üç gün üst üste hergün tazeleyerek entrobac probiyotik verin dördüncü gün temiz peçete üzerine güncel dışkısını eklerseniz tekrar yorum yapalım.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Semiha hanımın dediklerini yapın düzelme olmazsa zeolit tozu temin ediniz bağırsaklarını düzenler👍

Samed

Yeni Üye
Bir an önce aspur ve entrobac probiyotik edinerek dediklerinizi uygulamaya başlayacağım, gidişatı burada sizlerle paylaşırım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Samed

Yeni Üye
Tekrardan merhaba, yoğunluktan buraya ancak dönüş yapabiliyorum. En son ishal olanın erkek olan olduğunu tespit etmiştim ve söylediklerinizi harfiyen uygulamıştım. Uygulama bittikten sonra hemen peşine güncel dışkı görseli alarak takibini gerçekleştiremedim, dışkı görselleri bugüne aittir. Erkeğin dışkısı biraz daha sarımtırak renkte ve sulu. Bir de dişi kuşumda bu sabah itibari ile biraz kabarıklık gözlemledim almam gereken bir önlem var mıdır sizce?

WhatsApp Image 2023-09-06 at 15.41.43.jpegWhatsApp Image 2023-09-06 at 15.41.43 (2).jpegWhatsApp Image 2023-09-06 at 15.41.43 (1).jpegWhatsApp Image 2023-09-06 at 15.41.42.jpegWhatsApp Image 2023-09-06 at 15.40.36.jpeg

Doğacı

Eski Forumcu
Tekrardan merhaba, yoğunluktan buraya ancak dönüş yapabiliyorum. En son ishal olanın erkek olan olduğunu tespit etmiştim ve söylediklerinizi harfiyen uygulamıştım. Uygulama bittikten sonra hemen peşine güncel dışkı görseli alarak takibini gerçekleştiremedim, dışkı görselleri bugüne aittir. Erkeğin dışkısı biraz daha sarımtırak renkte ve sulu. Bir de dişi kuşumda bu sabah itibari ile biraz kabarıklık gözlemledim almam gereken bir önlem var mıdır sizce?

Ekli dosyayı görüntüle 51620Ekli dosyayı görüntüle 51621Ekli dosyayı görüntüle 51622Ekli dosyayı görüntüle 51623Ekli dosyayı görüntüle 51624
Her haftada probiyotik ve multivitamin kullanın haftada 1 defa ayrı ayrı günlerde. Dışkı uzun süre bozuksa 3 gün art arda probiyotik verin.

Samed

Yeni Üye
Her haftada probiyotik ve multivitamin kullanın haftada 1 defa ayrı ayrı günlerde. Dışkı uzun süre bozuksa 3 gün art arda probiyotik verin.
Tamamdır, teşekkür ederim. Önerdiğiniz bir multivitamin ürünü var mıdır ? Bir de @Şehmus BAKIR 'ın önerdiği zeolit tozunu edindim ancak henüz kullanmadım. Probiyotik ile eş zamanlı kullanmamın bir sakıncası var mı ?

Doğacı

Eski Forumcu
Tamamdır, teşekkür ederim. Önerdiğiniz bir multivitamin ürünü var mıdır ? Bir de @Şehmus BAKIR 'ın önerdiği zeolit tozunu edindim ancak henüz kullanmadım. Probiyotik ile eş zamanlı kullanmamın bir sakıncası var mı ?
Ben gervit kullanıyorum,Şehmus abiden siparis ediyorum ürünlerimi. Röhnfried markasını kullanıyorum Alman malı diye geçiyor. Şehmus abi de mamaist com sitesinde satıyor zaten.
Entrobac probiyotik
Gervit multivitamin
Grit kuş kumu
Ve Şehmus abinin önerdiği gerekli olan başka ürün varsa onu da alırsınız

Zeolit tozu hangi aralıklarla kullanılır falan ürünü kullanırken kullanılır mı,bilmiyorum Şehmus abi yardımcı olur

Doğacı

Eski Forumcu
Forpusları verecektiniz,vaz mı geçtiniz?
Ben sizin yerinizde olsam vermezdim. Bence iki kuşun zararı olmaz. Karar sizin elbette

Samed

Yeni Üye
Ben gervit kullanıyorum,Şehmus abiden siparis ediyorum ürünlerimi. Röhnfried markasını kullanıyorum Alman malı diye geçiyor. Şehmus abi de mamaist com sitesinde satıyor zaten.
Entrobac probiyotik
Gervit multivitamin
Grit kuş kumu
Ve Şehmus abinin önerdiği gerekli olan başka ürün varsa onu da alırsınız

Zeolit tozu hangi aralıklarla kullanılır falan ürünü kullanırken kullanılır mı,bilmiyorum Şehmus abi yardımcı olur
Bilgiler için teşekkür ederim, ben de bir gervit edineyim hemen.

Doğacı

Eski Forumcu
Bilgiler için teşekkür ederim, ben de bir gervit edineyim hemen.
Rica ederim. Ürünleri bol bol fazlaca almanıza gerek yok. 25 gr entrobac,30-40 ml gervit yeterli olur. Bitince zaten yenisini alırsınız

Samed

Yeni Üye
Forpusları verecektiniz,vaz mı geçtiniz?
Ben sizin yerinizde olsam vermezdim. Bence iki kuşun zararı olmaz. Karar sizin elbette
Aslında ikisini ayırmadan sahiplendirip, yeni bir yavru bakma düşüncesine kapıldım ama çok da güzel görünüyorlar kıyamıyorum bir yandan da 😂 . Tabi ki sahiplendirecek olursam da sağlıklarından sorumluyum o konuda eksik hiçbir şey olsun istemem.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Zeolitli besleme yaptınız mı?