• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Forpus papağanı için mama

Ege A.

Paylaşımcı
Bir süredir forpus papağanlarım için mama tarifi arıyorum ama internetteki tariflerin içindeki meyve sebzelerin zararlı olup olmadığını bilemiyorum(her kaynak farklı gösteriyor) forpuslar için bir mama tarifi yazabilirseniz çok iyi olur çünkü internette forpuslar için yeterli kaynak bulunmuyor

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Forpus ya da muhabbet kuşu diye ayırmanıza gerek yok. Muhabbet kuşu mamalarını da rahatlıkla yiyecektir forpuslar.

Ege A.

Paylaşımcı
Forpus ya da muhabbet kuşu diye ayırmanıza gerek yok. Muhabbet kuşu mamalarını da rahatlıkla yiyecektir forpuslar.
Aslında onlara da baktım ama kimisinde cici bebe koyun diyor öbüründe karnabahar turp diyor hepsi farklı yazıyor

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Aslında onlara da baktım ama kimisinde cici bebe koyun diyor öbüründe karnabahar turp diyor hepsi farklı yazıyor
Cicibebe tavsiye etmem sebze ve tohumlardan oluşan mamalar daha iyi olacaktır. Siz ne için mama istiyorsunuz? Kendisi beslenmiyor mu yoksa haftada 1 ödül olarak mı vermek istiyorsunuz?

Ege A.

Paylaşımcı
Cicibebe tavsiye etmem sebze ve tohumlardan oluşan mamalar daha iyi olacaktır. Siz ne için mama istiyorsunuz? Kendisi beslenmiyor mu yoksa haftada 1 ödül olarak mı vermek istiyorsunuz?
haftada 1 ödül olarak vermek istiyorum

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
haftada 1 ödül olarak vermek istiyorum
O zaman mevsim sebzelerinden oluşan mamalardan yapmanız daha iyi olacaktır. İnternette ve forumda bir sürü kuşlar için sebzeli mama tarifleri var. Taze ve iyi yıkanmış olmasına dikkat edin.

Ege A.

Paylaşımcı
O zaman mevsim sebzelerinden oluşan mamalardan yapmanız daha iyi olacaktır. İnternette ve forumda bir sürü kuşlar için sebzeli mama tarifleri var. Taze ve iyi yıkanmış olmasına dikkat edin.
Tamamdır ben forumdaki tariflere bir göz atayım ozaman

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Süt ve süt ürünleri solunum durmasına, kalp etrafında sıvı toplanmasına ve dolayısıyla kuşun ani ölümüne sebep olur. Laktoz içeren ürünler kuşlar için toksik etki yapar. İshale de yol açmaktadır. Kuşlar süt ve süt ürünlerini kesinlikle hazmedemez. Onun için içinde süt olan hiçbir gıda kuşlara verilmediğini iyi bilelim. Buna bebe bisküvileri de dahildir.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bence hazır mama alabilirsiniz Kuru olarak beautiful food kurtlu nemli olarak versele laga olabilir

bbatuhan

Yeni Üye
Ben verselalaga ve yeni bir marka(meyveli) mama aldım onları kullanıyorum.
İçine havuç ve bazen pancar rendeleyip suyunu sikiyirum ve iyice karıştırıyorum.
Ama ilaveten maş fasulyesi ve buğday çimlendirmesi de kullanıyorum.
Bazen hazır mama hazırlarken içine tarçın , sağlık tohumu,dal darı parçaları,tohum kekik ekliyorum.
Palet yem de var bende onuda arada bir veriyirum cunki kemirmeyi çok seven bir kuş türü palet yemide çok güzel bir şekilde tüketiyorlar.

Ege A.

Paylaşımcı
Süt ve süt ürünleri solunum durmasına, kalp etrafında sıvı toplanmasına ve dolayısıyla kuşun ani ölümüne sebep olur. Laktoz içeren ürünler kuşlar için toksik etki yapar. İshale de yol açmaktadır. Kuşlar süt ve süt ürünlerini kesinlikle hazmedemez. Onun için içinde süt olan hiçbir gıda kuşlara verilmediğini iyi bilelim. Buna bebe bisküvileri de dahildir.
Bende içinde şeker olduğu için zararlı olduğunu okumuştum

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Şehmus hocamıza özelden ulaş o forpus papağanları için yem karışımı yapıyor… Kendisi forpus alanında iyi bir uzman…👍

efe1903

Tutkulu
Hazır mamalar olduğu gibi kullanılıyor mu yoksa başka malzemelerle karıştırılması mı gerekiyor
Hazır mamalar değişir bazıları nemli bazıları kuru nemliler verilir ama nemsizler su gibi şeylerle karıştırılıp nemli yapılıp veriliyor mamalara istediğine göre katarsın ister direk ver ister havuç gibi meyve sebzeler koy

Son düzenleme:

bbatuhan

Yeni Üye
Nemli mamayı direk verebiliyorsun ama kuru mama da alırsan havuç rendeleyip (elinle suyunu sık ) karıştırıp verebilirsin .
Bu şekilde nemli mama olmuş olur.
Ama sıfırdan alıcaksın nemli mama al direk.
Yem karışımi önerisi istersen ben emin önünden kendi karisimimi yapıyorum .hem daha bereketli oluyor hemde kayıpsız oluyor.

efe1903

Tutkulu
Nemli mamayı direk verebiliyorsun ama kuru mama da alırsan havuç rendeleyip (elinle suyunu sık ) karıştırıp verebilirsin .
Bu şekilde nemli mama olmuş olur.
Ama sıfırdan alıcaksın nemli mama al direk.
Yem karışımi önerisi istersen ben emin önünden kendi karisimimi yapıyorum .hem daha bereketli oluyor hemde kayıpsız oluyor.
havuç suyunu niye sıkıyorsun bence gerek yok ben direk rendeleyip veriyorum.

bbatuhan

Yeni Üye
Havuç çok sulu suyunu sikiyirum ki nemli mamayla karıştırınca tam kıvam alıyor.direk koyduğum zaman lapa gibi oluyor mama bazen havuç çok su salıyor.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Havuç çok sulu suyunu sikiyirum ki nemli mamayla karıştırınca tam kıvam alıyor.direk koyduğum zaman lapa gibi oluyor mama bazen havuç çok su salıyor.
Ama tüm vitamini o suyunda… O zaman kıvamı oluncaya kadar mamadan katmanı tavsiye ederim…

bbatuhan

Yeni Üye
Ama tüm vitamini o suyunda… O zaman kıvamı oluncaya kadar mamadan katmanı tavsiye ederim…
2 kuş için havuç suyu gitsin diye mama eklersen baya çok mama eklemiş olurum.
Bütün vitamini suyundada değil.suyunu bellli miktar elle sikiyorsun , zaten kuru birşey olmuyor.

Üst Alt