• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Forpus Papağanı göz sıkıntısı

Mimien

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Gözü yaşarıyor ve gözünü açmıyor
Hastalık Belirti Tarihi
25 May 2025
IMG_2720.jpegMerhaba bugün forpus papağanım mimi’nin gözünü açmadığını fark ettik. Bu belirti sadece tek gözünde var, diğer gözü gayet sağlıklı. Hasta olan gözünü elimize alınca açtı fakat normalde kendi halinde gözünü acmiyor. Bilgisi olan var mi ne yapabiliriz? Ankara’da götürebileceğimiz iyi bir veteriner var mi? Bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz,
Mimi de hoşgelmiş😊🤲
Gözünün alt kapağında minik bir apse oluşmuş
5 gün çay demi pansumanı yapın lütfen
Çay demini ılık şekilde pamuğa dökün ve silin
Geçmezse damla önerelim
Göz pınarında da birikim yapmış çok az enfeksiyon var

Ekli dosyalar

Demir E.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Ekli dosyayı görüntüle 87727Merhaba bugün forpus papağanım mimi’nin gözünü açmadığını fark ettik. Bu belirti sadece tek gözünde var, diğer gözü gayet sağlıklı. Hasta olan gözünü elimize alınca açtı fakat normalde kendi halinde gözünü acmiyor. Bilgisi olan var mi ne yapabiliriz? Ankara’da götürebileceğimiz iyi bir veteriner var mi? Bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim
Merhaba, apse var gibi küçük. Çay demi ile pansuman yapın. Geçeceğini düşünüyorum. Büyük değil çünkü @Demet bükay

Mimien

Yeni Üye
@Demet bükay @Demir E. ikinize de cok teşekkür ediyorum 🙏🏻 peki apse neden olabilir bir bilginiz var mi yaptığımız bir yanlış varsa onu da düzeltmiş olalım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
@Demet bükay @Demir E. ikinize de cok teşekkür ediyorum 🙏🏻 peki apse neden olabilir bir bilginiz var mi yaptığımız bir yanlış varsa onu da düzeltmiş olalım
Rica ederiz geçmiş olsun 😊🤲Yem tozu, kabuğu saplanabilir, tüy kökü minicik apse yapabilir, sürterken mikrop kapabilir

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Çay demi pansumanına ek gentagut göz damlası alıp sabah akşam birer damla damlatın derim ☺ Sulanma var çünkü 🌸

Mimien

Yeni Üye
Yazan herkese teşekkür ediyorum, güncelleme de yapmak istedim mimi’nin gözü bugün kendi duzeldi gibi biz de serum fizyolojik su ile tekrar yıkadık bi gözünü belirtiler devam ederse çay pansumani da yapacağız tekrar teşekkür ediyorum 🙏🏻🌸

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yazan herkese teşekkür ediyorum, güncelleme de yapmak istedim mimi’nin gözü bugün kendi duzeldi gibi biz de serum fizyolojik su ile tekrar yıkadık bi gözünü belirtiler devam ederse çay pansumani da yapacağız tekrar teşekkür ediyorum 🙏🏻🌸
Geçmiş olsun şifalar diliyorum 😊🤲

Demir E.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Rica ederim 🙂

Üst Alt