• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Forpus Papagani Bilezik Cikartma Sorunu Hk.

Kerim

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
17 Kas 2023
Kullanılan İlaç
Biraz vazelin sürdüm ayagina
Herkese selamlar. Bir süredir forumu takip ediyorum. Bir çok ustanın tecrübelerinden faydalanmak çok değerli.
Bir konu hakkında yardım istiyorum. 2 gün önce erkek Bir forpus papagani arkadaş edindim. Daha 40 - 50 gunluk arası.
Ama ayağındaki bilezigin küçük geldiğini düşünüyorum. Rahatsız ediyor gibi. Elime alıp kontrol ettim, bilezik rahat hareket etmiyor gibi. Biraz vazelin sürüp rahatlatmak istedim. Şu anda sıkışma, şişme gibi bir durumu yok ama, kusu rahatsız ettiğini düşünüyorum.
Internetten arastirdim biraz, bilezik kesme makası ile kesilebiliyormus. Kendim kesmeye cesaret edemedim açıkçası. Yakınımda bir veterinere sordum, kuşlar için malzemeleri olmadığını belirtti. Bu konuda tecrube yasayan ustad varmidir yada yardımcı olabilecek kimse.
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Nerede ikamet ediyorsunuz. Kuşu üreticiden mi aldınız. Aldığınız yer keser belki. Bilezik bilekte dönüyorsa sıkıntı olmaz ama tabii siz daha iyi bilirsiniz sıkıştırıp sıkıştırmadığını. İstanbuldaysanız birisine yönlendirebilirim kesim için

Kerim

Yeni Üye
Merhaba. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. İstanbul maltepedeyim. Bilezik çok rahat dönmüyor, o yüzden kesmek istiyorum.

Oğluştv

Aktif Üye
Konuyla ilgili tecrübem var eski gönderilerime bakabilirsiniz, kesinlikle yan keskiyle vs denemeyin paraya kıyıp kesme makası alın illa kesecekseniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kerim bey ile iletişim kurduk kendisine bana getirirseniz bende makas var keserım dedim ama uzak olduğu için anadolu yakasında bir hobici halletmiş bilginiz olsun 😊👍

Kerim

Yeni Üye
İlgilenen ve yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Emre bey sagolsun yardımcı oldu.
Minik dostum da gayet sağlıklı şu anda.