• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Forpus mu sultan mı yoksa sevda mi

Mustafa7135

Yeni Üye
Apartmanda yaşıyorum sesi mümkün olduğunca aşırı yüksek çıkmayan konuşan zeki dayanıklı ve uzun ömürlü bir papağan istiyorum. Normalde pakistan papağanı alacaktım ama fiyatlar uçmuş. Şimdi bu üç türden birini düşünüyorum. Belki hint bülbülü veya gökkuşağı ispinozu da olabilir. Ancak bu türler pek uzun ömürlü değiller galiba. Siz hangi türü önerirsiniz? Birde önerdiğiniz tür için birkaç soru soracağım
1: önerdiğiniz tür için kafes boyutu ne kadar olmalı
2: kafes 2.el alınır mı
3:önerdiğiniz tür çift halinde bakımı zor mu
4:önerdiğiniz tür için hangi yemi uygun?(versele laga düşünüyorum.)
5:Ankarada kuş için gidebileceğim bir yer var mı?
6:yemlik ve suluk nasıl olmalı
7: yuvalığı nasıl temin edebilirim
8:sevda ve cennet papağanı aynı mı

Sorularım bu kadar şimdiden teşekkürler. :)

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben sultancıyım pek ses yapmazlar, büyük kafes her zaman için iyidir, ilgi gösterirseniz tek de yaşarlar, ömür için ben hiçbir kuşa bir şey diyemem jako bile hastalanıp vefat edebiliyor 🙏

mortsvivants

Eski Forumcu
Forpus mu sevda mi yoksa sultan mı sizce hocam
Forpus bakımını bilmiyorum yorum yapamayacağım ama sevdalarda eş olmazsa stres olduklarına denk geldim forumda. Sultan diyeyim ben, ilgilendiğiniz sürece aşırı ses yapmaz, sabahları enerjik olurlar tabii o vakit daha fazla ilgilenebilirsiniz. Ses dinletir konuşturursunuz. Her sabah aşkım diyerek güne başlayan bir şapşalınız olur belki. :)

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Birde evdeki eski muhabbet kuşu kafesim buna benzer yeni kafes almam gerekir mi çift sultan için?
Dar gelir ☺ Mamaist.com forum kurucumuzun ve buranın da sponsoru ben oradan alıyorum ☺ Lutino ve grey arasında bir fark yok bana göre konuşmak için en ideali erkektir fiyatlar değişiyor ama ben üreticiden alın derim, petshoplara güvenmiyorum