• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Forpus gaga sürtme ve kaşınma

oznbgcvn

Yeni Üye
Merhaba, yaklaşık 2 hafta kadar önce yavru forpus sahiplendim. İlk geldiği zamanlar böyle bir alışkanlığı yoktu ama son 2-3 gündür gagasını sürekli kafesindeki doğal dallara, elimdeyken elime, tişörte vs sürtmeye başladı ve sanki ekstra fazla kaşınıyormuş gibi geliyor. Yuvada mineral blok, kalamar kemiği ve gaga taşı olmasına rağmen hiç onlara yeltenmiyor. Haftada 2 gün suyuna probiyotik, haftada 1 günde kekik çaylı su veriyorum forumdaki tariftekini uygulayarak.

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba, yaklaşık 2 hafta kadar önce yavru forpus sahiplendim. İlk geldiği zamanlar böyle bir alışkanlığı yoktu ama son 2-3 gündür gagasını sürekli kafesindeki doğal dallara, elimdeyken elime, tişörte vs sürtmeye başladı ve sanki ekstra fazla kaşınıyormuş gibi geliyor. Yuvada mineral blok, kalamar kemiği ve gaga taşı olmasına rağmen hiç onlara yeltenmiyor. Haftada 2 gün suyuna probiyotik, haftada 1 günde kekik çaylı su veriyorum forumdaki tariftekini uygulayarak.
Kuşunuzda nefes darlığı, ağzı açık nefes alma, kabarma var mı?

oznbgcvn

Yeni Üye
Kuşunuzda nefes darlığı, ağzı açık nefes alma, kabarma var mı?
Ağız açık nefes alıyor ama sürekli değil. kabarmaktan kastınız nedir? Ele gelip severken bazen tonton oluyor. Nefes darlığını nasıl anlayabilirim? Kafes içerisinde beni görünce falan çok hareketli gün içinde 1-2 saat kafes dışında rahatlıkla uçuyor, yavru olduğu için çok dışarı salmak istemiyorum kafesten

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ağız açık nefes alıyor ama sürekli değil. kabarmaktan kastınız nedir? Ele gelip severken bazen tonton oluyor. Nefes darlığını nasıl anlayabilirim? Kafes içerisinde beni görünce falan çok hareketli gün içinde 1-2 saat kafes dışında rahatlıkla uçuyor, yavru olduğu için çok dışarı salmak istemiyorum kafesten
Ağzı açık nefes almak, nefes darlığı 🙂 Tüyleri kabartir uyur genelde kuş. Ağzı açık nefes alması sıcaktan, stresten de olur ama eğer dinlenirken oluyorsa enfeksiyon var demektir

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kalamar kemiğini rende yapıp yediği yemin üstüne serpiştirin. Yavrunuzun yandan ve kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekler misiniz. Tekrardan beyaz peçete üzerine taze dışkı örneği atar mısınız.

oznbgcvn

Yeni Üye
Kalamar kemiğini rende yapıp yediği yemin üstüne serpiştirin. Yavrunuzun yandan ve kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekler misiniz. Tekrardan beyaz peçete üzerine taze dışkı örneği atar mısınız.
Tabi yarın sabahtan atarım ilk iş, kuş kumu eklemiştim yemine karıştırıp yemesi için ve o yem bitti şimdi direkt kafese kuş kumu koydum.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tabi yarın sabahtan atarım ilk iş, kuş kumu eklemiştim yemine karıştırıp yemesi için ve o yem bitti şimdi direkt kafese kuş kumu koydum.
Kuş kumu ile kalamar kemiğinin amaçları farklı. Kum sindirimi için gerekli kemik ise kalsiyum desteği. Kumu yemine koyarsanız kum ağır gelip dibe çökme ihtimali yüksek. Kalamar kemiği öyle değil yemiyor dediğiniz için yemin üstüne serpiştirin dedim. Kumu dediğiniz gibi ayrı bir kapta olsun. Kum beyaz kristal olandan olmasın grit kum olsun ona dikkat edin. Zaten ihtiyacı dahilinde yer. Taze dışkıları müsait zamanınızda atarsınız ve dediğim şekilde videosunu eklerseniz daha sağlıklı yorumlar sunarız 🌸

oznbgcvn

Yeni Üye
Kuş kumu ile kalamar kemiğinin amaçları farklı. Kum sindirimi için gerekli kemik ise kalsiyum desteği. Kumu yemine koyarsanız kum ağır gelip dibe çökme ihtimali yüksek. Kalamar kemiği öyle değil yemiyor dediğiniz için yemin üstüne serpiştirin dedim. Kumu dediğiniz gibi ayrı bir kapta olsun. Kum beyaz kristal olandan olmasın grit kum olsun ona dikkat edin. Zaten ihtiyacı dahilinde yer. Taze dışkıları müsait zamanınızda atarsınız ve dediğim şekilde videosunu eklerseniz daha sağlıklı yorumlar sunarız 🌸
Kuş kumu anasonlu var kristal olan galiba. yarın sipariş ederim grit olandan, ekstra almam gereken vitamin var mı acaba?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuş kumu anasonlu var kristal olan galiba. yarın sipariş ederim grit olandan, ekstra almam gereken vitamin var mı acaba?
Kristal beyaz kumlar öğütmesine yeterli düzeyde yardımcı olmuyor. Anasonlu grit versele laga olabilir. Multivitamin gervit,probiyotik entrobac ve tüy destekleyici bt amin forte. Bu takviyeleri alın hayatı boyunca düzenli şekilde kullanın.

oznbgcvn

Yeni Üye
Merhaba dediğiniz gibi video çekip dışkı resimi ekledim. Mersinde yaşıyorum belirteyim sıcaktan dediğiniz için aklıma o geldi :)

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Görüntü olarak iyi görünüyor video da ama dışkı da enfeksiyon var. Entrobac elinize geçtiğinde üç veya dört gün üst üste suyu tazeleyerek verin. Yarım suluğa mercimek tanesi kadar ekleyin. Daha sonra dışkı takibi yapın. Üç dört günlük süre boyunca yem ve su haricî farklı bir şey vermeyin. Meyve sebze gibi.

oznbgcvn

Yeni Üye
Görüntü olarak iyi görünüyor video da ama dışkı da enfeksiyon var. Entrobac elinize geçtiğinde üç veya dört gün üst üste suyu tazeleyerek verin. Yarım suluğa mercimek tanesi kadar ekleyin. Daha sonra dışkı takibi yapın. Üç dört günlük süre boyunca yem ve su haricî farklı bir şey vermeyin. Meyve sebze gibi.
Henüz hiç meyve sebze vermedim, enfeksiyon vs olduğunu nasıl anladınız? Nasıl anlaşılıyor bilirsem eğer tekrar tekrar zahmet vermek istemem :) suluğum ml önemi var mı

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Henüz hiç meyve sebze vermedim, enfeksiyon vs olduğunu nasıl anladınız? Nasıl anlaşılıyor bilirsem eğer tekrar tekrar zahmet vermek istemem :) suluğum ml önemi var mı
Sağlıklı dışkı katı yuvarlak yeşil renk ortasında da ürat yani kremsi renk olması lazım. Özellikle ilk dışkı beni rahatsız etti. İkincisi daha kıvamlı yerinde. Tek seferlikse ilk dışkı sorun teşkil etmez. Estağfurullah her zaman soru sorabilirsiniz bilgimiz dahilinde cevaplarız. Siz dışkı takibini yapın. Ama videosu iyi bir sorun görünmüyor. Takviyelerini de eksik etmeyin. Suluk gözümden kaçmış kusura bakmayın. Büyük sulukta oluyor ama genelde sulukları 100 ml oluyor. Siz takviyeleri 50 ml üzerinden koyacaksınız.

Son düzenleme:

oznbgcvn

Yeni Üye
Sağlıklı dışkı katı yuvarlak yeşil renk ortasında da ürat yani kremsi renk olması lazım. Özellikle ilk dışkı beni rahatsız etti. İkincisi daha kıvamlı yerinde. Tek seferlikse ilk dışkı sorun teşkil etmez. Estağfurullah her zaman soru sorabilirsiniz bilgimiz dahilinde cevaplarız. Siz dışkı takibini yapın. Ama videosu iyi bir sorun görünmüyor. Takviyelerini de eksik etmeyin.
Tamamdır. Çok teşekkür ederim, takviyeleri sipariş ettim geldikten sonra dediğiniz yöntemi uygulayacağım.

oznbgcvn

Yeni Üye
merhaba sabahki ve akşamki dışkılar bu şekilde, 3 gün probiyotik verdim her gün yenileyerek, bir gün boş sade su içti bugünde gerwit verdim sabah.

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İçti evet sabahtan koydum yeni değiştirdim normal su ile
Dışkı hafif sorunlu çünkü ürat yok gibi ama aman aman da kötü değil. Eğer yemini yiyor ve suyunu içiyorsa iyileşiyor demektir 🙂şu toplu diskidaki yemi kendi mj döktü yoksa diskiyla birlikte mi var ya demirin üzerinde

oznbgcvn

Yeni Üye
Dışkı hafif sorunlu çünkü ürat yok gibi ama aman aman da kötü değil. Eğer yemini yiyor ve suyunu içiyorsa iyileşiyor demektir 🙂şu toplu diskidaki yemi kendi mj döktü yoksa diskiyla birlikte mi var ya demirin üzerinde
kesinlikle kendi dökmüştür yem yerken çok haylaz :) yeni güzel bir yem karışımı getirttim. Önceki yemler çok kaliteli değildi galiba bunu yedikten sonra daha iyi olacak diye düşünüyorum. Kalamar kemiğini de kemirmeye başladı keşfetti kafesin içinde. Bu gervit,entrobac ve bt amin forte, her hangi bir rahatsızlığı olmasa bile kullanım şekli nasıl olmalı bilgi verebilir misiniz rica etsem :)