• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Forpumusun Cinsiyeti ve Tek/Çift Bakılması Hakkında

Samed

Yeni Üye
Merhabalar,

Daha önce muhabbet kuşu bakmış biri olarak yaklaşık 5 gün önce ilk defa bir forpus papağanı sahiplendim. Sahiplenirken yaklaşık 60 günlük ve erkek olduğu belirtildi ki forumdaki konuları incelediğimde aslında cinsiyetinden emin oldum diyebilirim ancak sizlere danışıp emin olmak istedim açıkcası. Cinsiyeti ve yavruluk durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bir diğer konu şuan için ev hiç boş kalmıyor ancak yakın zamanda sadece akşamdan akşama eve geleceğim ve bu süre zarfında kuşum evde tek kalacak, güzel dizayn edilmiş bir kafes gerçekten ben evde yokken onun strese girmesini engelleyebilecek mi? Uzun vadede agresif ve mutsuz bir kuşa dönüşmesini hiç istemiyorum şuan ısırma huyu yok ama arada hafif yokluyor gagası gerçekten kuvvetli 😅 Çift bakma konusunda da bütün ilgisini eşler birbirlerine verirse yine bana karşı agresif tutumları oluşabilir mi, tek erkeği alıştırabilmek varken eş kuşları kendime alıştırma süreci çok sancılı olur mu? Bu zamana kadar baktığım kuşlarımı kafes içerisinde çok az tuttum ve hiç çift olarak kuş beslemedim. Sizler ne önerirsiniz? Görselleri paylaşıyorum.

Şimdiden teşekkür eder, iyi günler dilerim. :)

WhatsApp Image 2023-08-18 at 10.00.49.jpegWhatsApp Image 2023-08-18 at 10.00.50.jpegWhatsApp Image 2023-08-18 at 10.00.50 (1).jpeg

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba hayırlı olsun. Evet kuş erkek. Forpuslar eş seçen hayvanlar. Eğer ilerde eş alma gibi bir düşünceniz varsa bunu ilerde değil ikiside yavruyken almanızı tavsiye ederim. Gün içinde kafeste olması onun için elbette sıkıcı olacaktır ama bunun için eş dışında çokta yapabileceğiniz birşey yok gibi. Gün boyu evde yokken kafes dışı tehlikeli olacağı içinde mecbur kafeste kalacak. Yavru olduğu sürece iki kuşu alıştırmak çok zor değil aslında. Eşte alabilirsiniz bence.

Samed

Yeni Üye
Merhaba hayırlı olsun. Evet kuş erkek. Forpuslar eş seçen hayvanlar. Eğer ilerde eş alma gibi bir düşünceniz varsa bunu ilerde değil ikiside yavruyken almanızı tavsiye ederim. Gün içinde kafeste olması onun için elbette sıkıcı olacaktır ama bunun için eş dışında çokta yapabileceğiniz birşey yok gibi. Gün boyu evde yokken kafes dışı tehlikeli olacağı içinde mecbur kafeste kalacak. Yavru olduğu sürece iki kuşu alıştırmak çok zor değil aslında. Eşte alabilirsiniz bence.
Öneriniz ve ilginiz için teşekkür ederim, peki dişi kuşun renk seçimi konusunda öneriniz var mıdır acaba? Mavi ile maviyi mi eşleştirmek lazım, ileride yavrulamaları durumunda bir önem arz eder mi? Bir de kafes olarak Hagen Vision S01 modelini edinmeyi düşünüyorum 2 kuş için yeterli olacak mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Öneriniz ve ilginiz için teşekkür ederim, peki dişi kuşun renk seçimi konusunda öneriniz var mıdır acaba? Mavi ile maviyi mi eşleştirmek lazım, ileride yavrulamaları durumunda bir önem arz eder mi? Bir de kafes olarak Hagen Vision S01 modelini edinmeyi düşünüyorum 2 kuş için yeterli olacak mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.
Yeşil veya cobalt dişi olabilir. Hagen kafes idealdir m modeli daha iyi olacaktır. Isırmaya çalışıyorsa buna izin verin ve senden korkmuyoruz mesajını alsın hayırlı olsun yavru erkek kuşunuz ☺

Samed

Yeni Üye
Yeşil veya cobalt dişi olabilir. Hagen kafes idealdir m modeli daha iyi olacaktır. Isırmaya çalışıyorsa buna izin verin ve senden korkmuyoruz mesajını alsın hayırlı olsun yavru erkek kuşunuz ☺
Çok teşekkür ederim ☺

Samed

Yeni Üye
Bugün itibari ile artık çift oldular. Önerileriniz için teşekkür ederim, gerçekten çok mutlular ben onlardan da mutlu oldum ☺ Şimdiden güzel anlaştılar gibi ama arada erkek olan dişiyi hırpalar gibi oluyor ve ayağından ısırmaya çalışıyor. Şuan için takipteyim duruma göre bir süreliğine ayıracağım. Yeni ve ferah kafesleri de yolda pazartesi rahatça yaşayacaklar inşallah. Dişi seçimi konusunda yardımcı olan, ilgisini ve bilgisini esirgemeyen @Şehmus BAKIR 'a çok teşekkür ediyorum ve aşağıya görselleri bırakıyorum :giggle:

Ekli dosyayı görüntüle 50872Ekli dosyayı görüntüle 50874

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Oyy maşallah sübhanallah minnoşlara. Çok tatlılar. 😍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bugün itibari ile artık çift oldular. Önerileriniz için teşekkür ederim, gerçekten çok mutlular ben onlardan da mutlu oldum ☺ Şimdiden güzel anlaştılar gibi ama arada erkek olan dişiyi hırpalar gibi oluyor ve ayağından ısırmaya çalışıyor. Şuan için takipteyim duruma göre bir süreliğine ayıracağım. Yeni ve ferah kafesleri de yolda pazartesi rahatça yaşayacaklar inşallah. Dişi seçimi konusunda yardımcı olan, ilgisini ve bilgisini esirgemeyen @Şehmus BAKIR 'a çok teşekkür ediyorum ve aşağıya görselleri bırakıyorum :giggle:

Hayırlı olsun inşallah kardeşim☺

Sütocuk

Yeni Üye

Çok tatlılar maşallah

Üst Alt