• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beslenme Fırında kurutulmuş sebzeler hk.

Rob_Roy

Aktif Üye
Araştırmacı Üye
Merhabalar,

Havuç, brokoli, kapya biber, kabak gibi sebzeleri küçük küçük doğrayıp fırında 50-80 derecede belirli bir süre çıtır hale gelene kadar pişirip, soğuduktan sonra tohum yem formuna getirerek, günlük tohum yemine karıştırarak vermeyi, en azında A vitamini eksikliğini doğal yollardan bu şekilde karşılamayı düşünüyorum.
Tohumun yanına her ne koymaya çalıştıysam şiddetle reddetti. Bir de böyle denemeyi düşünüyorum.
Bu konuda forumun ustalarından da tavsiye almak istiyorum ya da tecrübe eden oldu mu acaba?

Eğer başarılı olursam; tohum+fırınlanmış sebze tozu, vitamin için çimlendirilmiş tohum, severek yediği (yaş sebze meyve) kapya biber, salatalık, çeri domates, mandalina, elma, takviye olarak bt amin forte ve entrobac ile yola devam etmeyi ve sizi de daha fazla meşgul etmemeyi ümit ediyorum.

Son düzenleme:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sebzelerin bir kısmı fırınlanmalı öteki türlü sebzeler ısıyla birlikte mineral, vitamin veya içerisindeki diğer yararlı elementleri kaybedecektir sebze salatası yapıp verirseniz daha iyi olur ☺