• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Finch kuşları

Altan

Yeni Üye
Merhabalar uzun zamandır zebra ispinozu besliyorum ve şuan elimde 3 çift ispinoz var. Arkadaşım bana 2 çift gökkuşağı ispinozu hediye etti. Birlikte aynı kafese koydum şuan iyi gibiler bir sıkıntıları yok ama zebralardan biri yakında doğum yapacak bir sorun olur mu? Yani gökkuşağı ispinozu yavrulara bişey yapar mı veya annesi babası rahatsız olur mu?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yani 5 çift toplam 10 kuş aynı kafeste mi. Kafes çok büyük mü. Kuluçkadaki kuşa illaki rahatsızlık verirler. Kuluçkadaki kuşu ayırmanız gerek ama şimdi ayrırırsanız yerini de yadırgayabilir. Kuluçkayı gözden çıkarıp ayırsanız iyi olur.

Altan

Yeni Üye
Evet toplam 10 çift ama arkadaşım birlikte yaşadıklarını ve bir sıkıntı olmayacağını söyledi. Beslenmeleri ve karakteristik özellikleri açısından aynı olduklarını söyledi. Sadece üreme dönemlerinde biraz agresif oluyorlarmış.

Kafesin boyutları 100x65x50 ispinoz kuşları için baya büyük bir kafes aslında ama dediğim gibi 5 çift var ve üremelerinde bir sıkıntı olacak ise ayırmayı düşünüyorum

Üst Alt