• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Fikrinize ihtiyacım var

Samilbaki

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar
Ben 4 yaşındaki erkek kuşumda eş aldım 12-13 gün felan oldu 5-6 gündür aynı kafesteler. Gayet iyi anlaşıyor gibi görünüyorlar erkek dişçiye kusuyor, onu kaşıyor dişi kaçmıyor zaten İngiliz kırması sakin bir hayvan sadece henüz kızışmamış ve pek iştahı yok sanırım hala alışma sürecinde. Sorunum şu dişi ne zaman yemliğe gitse erkek ya önüne geçiyor ya bağırış sesleri çıkıyor dişi yemlikten uzaklaşıyor erkeğin kustukları dışında bişey yediği yok neredeyse ne yapmalıyım 2. Bir yemlik koymam bir sorun yaratırım hala birbirlerine alışma süreci yaşıyorlar
Salıyorum kuşları hergün saldığımda da beraber duruyorlar beraber uçuyorlar

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Onlar alışırlar da onlara alışmaları için fırsat vermeliyiz biraz salmasaniz iyi olacak 😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba amaç uretim ise kuşları salmayin yuva takıp biraz yüksege asın ve sabırla bekleyin.. amaç sadece arkadaş olsun üremesin sorun yok ise bir yemlik daha ve kavga kanlı olmadığı sürece devam sıkıntı yok

Samilbaki

Aktif Üye
Merhaba amaç uretim ise kuşları salmayin yuva takıp biraz yüksege asın ve sabırla bekleyin.. amaç sadece arkadaş olsun üremesin sorun yok ise bir yemlik daha ve kavga kanlı olmadığı sürece devam sıkıntı yok
ikinci yemiği taktım fakat yüksek bi yere asma şansım yok kafes düzenini de değiştirdim yuvalık aşağıda kaldıgı için herşeyi yuvalığa göre düzenledim dişi henüz kızışmamış oldugu için salıyordum (bide bazen kapağa atlayıp bağırıyorlar) beraber vakit geçiriyorlar diye artık salmam erkek zaten çiftleşmek istiyor tek derdi o hatta dişi kızıştıgı zaman çiftleşsinler isterim ama olmazsa kendi hallerinde de takılabilirler benim için çok önemli değil yeterki sağlıklı yaşasınlar.
merak ettiğim başka bir konuya değinmek istiyorum erkek yerli yeşil, dişi show kırması sanırım erkeğe göre epey büyük ve bu cinslerde üretim için popo tüylerinin kesilmesi gerekiyormuş sizce ne yapmalıyım bu konuda kesmelimiyim kesmek için kızışmasını beklemelimiyim, yani yavru almam ikinci planda ama hayvan onca zorlukl yumurtlarsa boş yumurtlamasın istiyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Foto görebilir miyiz? Popo trasina gerek yok showlarda yaparlar genelde

Samilbaki

Aktif Üye

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Maşallah kuşlarıniza öyle aşırı bir fark yok dişi çok genç hazır olunca o iş olacaktır eğer imkanınız varsa ayırın bur kaç gün kizissin

Üst Alt