• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eve yeni gelen damızlık muhabbet kuşu

Samet Durmuş

Yeni Üye
Merhaba damızlık ortalama 1.5 yaşlarında bir erkek kuş aldım aldığım yerde gayet sağlıklı gözüküyordu gözüme eve aldım getirdim kutu içerisinde kafese koydum kafeste çok seri bir şekilde nefes alıp vermeye başladı akşamında ise nefes alırken ağız açıp kapaması bitmişti ama vik vik diye sesler geliyordu kabartma falan yok kendini ve birazcık kanadı titriyor yeni geldiği için midir?

Bahar Y.

Müdavim
Merhaba damızlık ortalama 1.5 yaşlarında bir erkek kuş aldım aldığım yerde gayet sağlıklı gözüküyordu gözüme eve aldım getirdim kutu içerisinde kafese koydum kafeste çok seri bir şekilde nefes alıp vermeye başladı akşamında ise nefes alırken ağız açıp kapaması bitmişti ama vik vik diye sesler geliyordu kabartma falan yok kendini ve birazcık kanadı titriyor yeni geldiği için midir?
Stresten olabileceği gibi solunum sıkıntısı da olabilir video ekleyin ona göre bakalım ama vik vik ses geliyorsa yüksek ihtimalle solunum sıkıntısıdır

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kutuda havasız mıydı ? Yoksa devamlı mı yapıyor solunum sıkıntısı olabilir doksisiklin etken maddeli ilaç kullanmak lazım iyileşmesi için

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Stresten olduğunu düşünüyorum bir kaç gün gözlemleyin. Yeni ortama alisma yetişkin kuşlarda yavrulara göre daha zor olabilir

Üst Alt