• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Evde tek bırakçam yaşar mı

zezeynep

Aktif Üye
Kendi fikrim yemlik 4-5 gün için yeterli değil. Kontrol edebilecek guvendiginiz bir akraba dost varsa eve gelip kontrol edebilir daha sağlıklı olur. Suyunu ve yemini tazeler en azından. Yaşamasından yana bir problem olmaz bence ama sosyal hayvanlar strese girip üzülebilir😔😔

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
4 5 gün için o yem yeterli değil üstte kabuk ve toz oluşacak ayrıca o kadar süre suyu tazelenmemiş olacak zorunlu sebepten 2 güne hadi neyse ama 4 5 gün uzun bir süre. İmanınız var ise yakın akrabanız yada arkadaşınız evinize günde bir kere gelip yem kabuklarını temizleyip suyunu değişsin yada güvendiğiniz birine emanet edin.

egrkalış

Yeni Üye
Kimse yokki akraba güvendiğim falan 1 yemliği 2 yemliğe çıkarttım

muhabbetkuşu.paşa

Aktif Üye
Merhaba, akıllı yemlik alıp takın yedikleri hazneye dökülür bu yemliklerde yedikce üstü kabuk oluşacak aşağıyı yiyemicek 2-3 tanede suluk takın.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Beş gün tek yemlik olmaz. İki yemliği fulleyin. Daldarı varsa tam giderken kafese asın. Tül kullanıyorsanız çıkartın. Hava akımına yada serin yere maruz kalmayacak şekilde kafesi konumlandırın. Karanlık yer olmasın direkt güneş ışığına da maruz kalmasın. Siz gelince de hemen probiyotik takviyesi yapın.

egrkalış

Yeni Üye
Beş gün tek yemlik olmaz. İki yemliği fulleyin. Daldarı varsa tam giderken kafese asın. Tül kullanıyorsanız çıkartın. Hava akımına yada serin yere maruz kalmayacak şekilde kafesi konumlandırın. Karanlık yer olmasın direkt güneş ışığına da maruz kalmasın. Siz gelince de hemen probiyotik takviyesi yapın.
İki yemlik yaptım teşekkürler ama şeyden korkuyorum kabuktan aşşağıdaki yemi yiyemesse diye

egrkalış

Yeni Üye
Birden fazla yemlik o yüzden takın dedik aslında. Kafasıyla deşeleyip yer.
Su sıkıntısı yaşar mı acaba suluğun su doldurulan kısmını tamamen doldurdum fakat alt tarafını takıp ters çevirince küçük geldi gözüme su yeter mi acaba

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Su sıkıntısı yaşar mı acaba suluğun su doldurulan kısmını tamamen doldurdum fakat alt tarafını takıp ters çevirince küçük geldi gözüme su yeter mi acaba
Yedek suluk takın. Çok su tüketmezler. Sadece o su beş gün boyunca nasıl olur ne kadar hijyenik olur orası meçhul.

Üst Alt