• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Evcil veya dışarıya alışkın kuşların üremesi hakkında?

aron

Yeni Üye
Merhabalar

2.5 aylık bir forpusum var kendi yavrum, bana oldukça alıştı kafeste durmak istemiyor görür görmez kıyameti koparıyor vs. Şu anda boş bir dönemimdeyim fakat işlerim olduğunda mesai saatleri içinde yanlız kalmaması adına ona bir eş sahipleneceğim yine 2-3 aylık olacak oda.

Önceliğim onun yalnız kalmaması fakat yaş aldıkça ileride çiftleşecekler ve yumurtaları olacak bu durumda ele ve dışarıya alışık kuşların aşağıdaki davranışları sergileyeceği yönünde dönüşler aldım bazı üreticilerden.

- Dışarıya alışık olan erkek dişi anaç bile olsa yuvada onu beslemez, yem kusmaz
- Dişi de alışık olursa kuluçkaya yatmaz, yavruları beslemez

Bu görüşlere katılıyor musunuz ? doğruluk payı nedir, nasıl ilerlemeliyim?

açıkçası kafese hapsetmek istemiyorum sağlıkları için kanat açmalı egzersiz yapmalı ve sosyalleşmeliler 1 yaşına geldiklerinde olası bir kuluçka başarısız mı geçer ?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu maddelerin alakası yok. Bu tamamen karakterle alakalı bir durum. Ayrıca her çift yavru verecek diyede bir kesinlik yok. O ortamı sunmazsanız kuşlarınız üremez ☺

aron

Yeni Üye
Bu maddelerin alakası yok. Bu tamamen karakterle alakalı bir durum. Ayrıca her çift yavru verecek diyede bir kesinlik yok. O ortamı sunmazsanız kuşlarınız üremez ☺
Banada pek tutarli gelmedi sonucta onlara ureme icgudusu ve anaclik genetik olarak aktariliyor kimse ogretmiyor. Bana alisik olmalari durumu yokusa surmez diye dusunuyorum. Onceligim uretim degil zaten yalniz kalmamasi ama olasi bir durumda karaktere bagli olarak sorun teskil etmemeli sizinde dediginiz gibi. Tesekkurler

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar

2.5 aylık bir forpusum var kendi yavrum, bana oldukça alıştı kafeste durmak istemiyor görür görmez kıyameti koparıyor vs. Şu anda boş bir dönemimdeyim fakat işlerim olduğunda mesai saatleri içinde yanlız kalmaması adına ona bir eş sahipleneceğim yine 2-3 aylık olacak oda.

Önceliğim onun yalnız kalmaması fakat yaş aldıkça ileride çiftleşecekler ve yumurtaları olacak bu durumda ele ve dışarıya alışık kuşların aşağıdaki davranışları sergileyeceği yönünde dönüşler aldım bazı üreticilerden.

- Dışarıya alışık olan erkek dişi anaç bile olsa yuvada onu beslemez, yem kusmaz
- Dişi de alışık olursa kuluçkaya yatmaz, yavruları beslemez

Bu görüşlere katılıyor musunuz ? doğruluk payı nedir, nasıl ilerlemeliyim?

açıkçası kafese hapsetmek istemiyorum sağlıkları için kanat açmalı egzersiz yapmalı ve sosyalleşmeliler 1 yaşına geldiklerinde olası bir kuluçka başarısız mı geçer ?
Merhaba kuşlar üreme döneminde içgüdüsel olarak hareket ederler hatta tüm hayvanlar, insanlar, bitkiler böyledir
Onlar için sağlıklı soy çok önemlidir, ister doğada ister evde yeterli koşullar olduğunda üremeye geçerler
Yabani veya evcil hiç fark etmez
Dişi de erkekte elden inmesin, kafese girmesin bunlar önemli değildir
Doğru eş ve koşullar ayarlandığında soy devamı için ürerler😊

Üst Alt