• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eşleşmiş kuşların başka kuşları görmesi doğru mudur?

Jiyanpc

Aktif Üye
Videoda görüldüğü gibi kuşlar birbirini görüyor. Her iki kuşum da anlaşıyor eşleriyle yem kusuyolar falan ama bir arkadaş araya bir karton koymamı veya birbirlerini görmemelerini sağlamamı söyledi aksi takdirde diğer kafesteki kuşu eş olarak seçebilirlermiş.
Böyle bişey mümkün müdür acaba?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
O zaman bütün üreticilerin kafes aralarına karton ya da örtü çekmesi gerekirdi. 😁

Ben kendi tecrübemi söyleyim. İyi bağ kurmuş eşler başkasına bakmıyor. Erkekler arada bir yolu şaşırıyor ama dönüp dolaşıp eski eşine geri dönüyor.
Tabi siz üretici olacaksanız zaten her sene değiştirirsiniz eşleri.

Jiyanpc

Aktif Üye
O zaman bütün üreticilerin kafes aralarına karton ya da örtü çekmesi gerekirdi. 😁

Ben kendi tecrübemi söyleyim. İyi bağ kurmuş eşler başkasına bakmıyor. Erkekler arada bir yolu şaşırıyor ama dönüp dolaşıp eski eşine geri dönüyor.
Tabi siz üretici olacaksanız zaten her sene değiştirirsiniz eşleri.
Ben de öyle düşünüyordum da aklıma girdiler bi an 😃
Hobi amaçlı üretim yapıyorum ve ilk üretimim olacak.
Tek derdim yavruyu büyütüp kendime alıştırmak 😁

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ben de öyle düşünüyordum da aklıma girdiler bi an 😃
Hobi amaçlı üretim yapıyorum ve ilk üretimim olacak.
Tek derdim yavruyu büyütüp kendime alıştırmak 😁
Hayırlısıyla yavrularınız sağlıkla büyür inşallah.
Daha yuvadayken alıp kendinize alıştırmanız daha etkili oluyor. Gün içinde yarım saat sizinle olsunlar yeterli bence. Yuvadan atlayınca fa niri üzerine yoğunlaşırsınız.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Bu kuşlar doğada yüzlerce kuşun bulunduğu sürüler halinde yaşıyorlar. Aynı kafeste olmadıkları sürece problem olmaz merak etmeyin 😊.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ben olsam hertarafta tekli kafes olacağina tek bir dörtlü set veya üretim kafesleri alır üst üste takarak daha düzenli bir ortam ayarlardım hem kuşlar için hemde sizin için kolaylık olurdu strese girmezdik☺

Jiyanpc

Aktif Üye
Ben olsam hertarafta tekli kafes olacağina tek bir dörtlü set veya üretim kafesleri alır üst üste takarak daha düzenli bir ortam ayarlardım hem kuşlar için hemde sizin için kolaylık olurdu strese girmezdik☺
Kafesleri aldığım petshop hayvanların birbirlerini görmesi daha iyi olur falan filan dedi ben de böyle ayrı ayrı kafesler aldım 😀
Çiftleşme oldu birinci çiftimde diğerinde de olursa ve verimli sonuç alırsam inşallah o zaman 4lü bi kafes bulmam gerekecek ☺