• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Eşi olmayan kızımda yumurta belirtileri var

Bibi

Yeni Üye
İyi akşamlar
Bir dişi bir erkek kuşum var. Dişide yumurta belirtilerini görünce yuvalık taktım ama dişi ile erkek eş değil gibi. Bu şekilde yumurtlama olması mümkün mü?

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Foruma hoş geldiniz. Çiftleşme olmadan, hatta yanlarında hiç erkek kuş olmayan dişiler kızgınlık yumurtası yapabilirler. Kuşlarda birbirini kaşıma ya da yem kusma gibi durumlar varsa eş tutmuş olabileceklerinden gözlemlemenizi öneririm. Eş tutmuşlarsa siz görmeden belki çiftleşmişlerdir. Eş tutmamışlarsa zaten kızgınlık yumurtasıdır eğer yuvalığın içine yumurtlar ve üstüne yatarsa 5-6 gün sonra telefonun flash ışığıyla kontrol edin. Kafes dibine yumurtlarsa yumurtayı alabilirsiniz. Yavru alma gibi bir isteğiniz varsa keşke yuvalığı daha erken taksaydınız alışma süreci olur çünkü.

Bibi

Yeni Üye
Ben hiç o niyetle almadım kuşları yavru beklentim de yoktu. Birbirlerine yem kusma davranışı sergiliyorlar ama ikisi de evcil kuşlar. Dişide dışkıda büyüme olunca araştırdım ve acaba mı dedim ve yuvalık taktım. Henüz yumurtlama olmadı zaten ama erkek kafeste tünekle, kafes örtüsüyle vs işini hallediyor o yüzden eş değillerdir diye düşündüm.
Bu süreçte dışarı da çıkarmayın kuşları vs diye okudum. Benim kuşlar kafes içinde o kadar durmaya da alışık değiller, üzülüyorum. Oyuncaklar falan da çıkınca hayvanlar akşamları kafesin demirlerine geziyor mecbur sakinleştirip geri koyuyorum, doğru mu yapıyorum bilmem...

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Siz görmeden o işi yapıyor olabilirler. Benim kuşumda evcil olduğu için pek umuyordum yumurtaların dolu olacağını ama yavruları oldu. İlk yumurtadan dört beş gün sonrasında yumurtaya bakın ilki doluysa diğerleride doludur.