• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eşi ölen 7yumurtalı dişi😔

Nuurr

Paylaşımcı
Cancan kuşum geçen gün öldüü. Dişi yalnız kaldı bebekleri doğmaya başladı. Erkeği olmayınca çok yorulcak biliyorum. Her gün mamasını elbetteki yapıyorum. Başka neler yapabilirim tek başına çok zorlancak hergün bağırıyo seslenme sesi çıkartıyo sanırım eşine seslenir gibi.

Deniz

Yeni Üye
Nuurr' Alıntı:
Cancan kuşum geçen gün öldüü. Dişi yalnız kaldı bebekleri doğmaya başladı. Erkeği olmayınca çok yorulcak biliyorum. Her gün mamasını elbetteki yapıyorum. Başka neler yapabilirim tek başına çok zorlancak hergün bağırıyo seslenme sesi çıkartıyo sanırım eşine seslenir gibi.

Çok uzugu bi haber basin sagolsun :(
Evet çok yorulucak malesef onlar bunu çift olarak yapiyorlar.es al dicem yanina ama oda olmaz çunku yeni erkek kus dover ondan olmayan yavrulari hatta öldure bilir kendi soyundan olmadigi icin. Şuan en iyi yapa bilicegin sessiz ortam ve iyi beslenme saglamak.en onemlisi takip etmek lazim eger yavrulari beslemek zor oluyorsa dişiye soyledigin gibi 7 tane yavru az deil yani kus icin o zaman kendin beslemelisin kursaklarini kontrol et bossa kendin besle aksi halde açliktan olurler mazallah :(

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Deniz kardeşim gerekli cevapları vermiş sağolsun  :up: peki başka yavrusu olan çift yokmu ?onların altına koyun yoksa eğer babaya destek vermeniz lazım hazır besleme aparatı ve maması temin etmeniz gerekir eğer bulamazsaniz şırınga ve ucuna 8 cm ince serum kesip besleme aparatı yapabilir...kurtulmuş muz veya leblebi tozu bide haşlanmış yumurta sarısı ve bebe bisküvi bunları sıcak suyla yoğurt kıvamına getirin günde en az 3 defa destekleyin fazlasını difrizleyin hergun yeteri kadar çıkarıp ılık hale getirerek verin...Bu taktikler siz değerli üyelerimize özeldir hadi bakalım iş başına bebekleri yaşatalım hayırlısı olsun inşallah

Nuurr

Paylaşımcı
Öyle de hiç beslemedim ki korkuyorum ah besleyebilsem öyle

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Nuurr' Alıntı:
Öyle de hiç beslemedim ki korkuyorum ah besleyebilsem öyle
Korkacak bisey yok kuşun yüzünü kendinize doğru çevirin ağzına aparatı koyup sol tarafından yavaşça kursağına kadar sokup az az veriyorsunuz bir kaç kez tekrarlayın alışırsınız bide şu tarafını düşünün eğer ölürse hiç bisey yapamadım diye üzülmezmisiniz :-\

TrgY

Yeni Üye
Link yasak değilse burada tarif edilen gibi youtube'da gördüm , atabilirim.Kendisi serumla ve şırıngayla besliyor videoda

Nuurr

Paylaşımcı
Evet bi kaç kez versem sıkıntı olmaz alışırım çok da iyi olur benim için. O aparatı bakayım keşke internetten söyleseydim buzamana kadar. Petshoplarda olursa bakayım alayım. Youtubedan videolarada bakArm.teşekkür ederm

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Geçmiş olsun ne durumda yavrular 7 yavruyu tek başına büyütüp yeme düşürmesi zor sizin desteklemeniz gerek

Nuurr

Paylaşımcı
4. Yavru doğdu bugün diğer başka çiftimin altına yumurtasından koydum bakalım inşallah bişey olmazda

Deniz

Yeni Üye
Nuurr' Alıntı:
4. Yavru doğdu bugün diğer başka çiftimin altına yumurtasından koydum bakalım inşallah bişey olmazda
Iyi yapmişsin onun yumurtalarini başka çiftin altina koymakla ama yinede kontrol ve takip et bazi dişiler kabul etmez yumurtayi yuvaliktan atar falan yinede bu kuşun huyuna bagli.yinede iyi yapmişsin çunku zaten eşi ölen dişi bakamazdi 7 yavruya çok zor olurdu. 4 yavriya bakar 7 nerde kalmiş 4 nerde arada 2 kat fark var ama yinede takip et kursaklarini acliktan ölmesinler yavrular :( boşsa kendin beslemelisin mutlaka yoksa sonuç kotu olucak :(

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Nuurr' Alıntı:
Bunu yaparken zamanları yakın olsun aksi takdirde yumurta terkleri olabiliyor..yani kuş yavrunun çıktığını görünce diğerlerinin ard arda çıkacağını içgüdüsel olarak bekliyor ve çıkmayınca boş zannedip kırabiliyor ;)

Nuurr

Paylaşımcı
Zamanlar yakın onun bebekler çıkıyor şuan çünkü 😂

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
O zaman tamadır sevindim hadi hayırlısı olsun inşallah :)

Nuurr

Paylaşımcı
Hayırlısı bakalım 😊