• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eş tutma sorunu

Deniz12

Aktif Üye
Merhaba, benim 2 yaşında erkek ve 9 aylık bir dişi muhabbet kuşum var. Dişi kuşum erkeğe göre bir tık daha iri duruyor, kafeste birlikteler erkek dişiye kur yapıp öpmek istiyor fakat dişi kuş çoğunlukla kafa atıp uzaklaştırıyor sadece bazen yem kusmasına izin veriyor fakat genelde dişi erkeği dövüp korkutuyor bide yemliğe inip yemek yemesine izin vermiyor hemen yanına gelip müdahale ediyor ve bu huyundan hiç vazgeçmiyor acaba dişi kuş kızgınlığa girerse durum değişir mi yoksa eş tutmadığı için başka dişi mi almam gerekiyor?

Omerinanc1

Aktif Üye
Ne dediyseniz A dan Z ye benim kusumu anlattiniz sadece benim kuslarimin yaslari tam tersi suan disi kusum kizginlikta hala ayni devam edio eger kizginlik yumurtasından sonra değişcegini düsünuyorum

Deniz12

Aktif Üye
Dişi kuşlar hep böyle mi yapıyor yoksa karakteri mi böyle bilmiyorum, sizin dişi kuş kızgınlığa girince çiftleşmeye izin verdi mi?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Normalde erkeğin iri ve baskın olması çiftleşme için önemlidir çünkü dişiyi ikna etmesi lazım. Aynı şekilde daha sonra sıkıştırıp yuvaya sokabilmesi lazım. Bu yüzden genelde dişi baskınsa bir müddet salmaya alınır, erkek yuvalık olan kafeste bırakılır. Bu süreçte e vitamini, selenyum, kalsiyum gibi takviyeler verilir. Erkek iyice kızışıp, kafesi sahiplenip tüneğe, yemliğe, suluğa kur ötüşü yapmaya, gaga atmaya, yem kusmaya başladığı zaman dişi yanına atılır. İsterseniz bunu deneyebilirsiniz.

Omerinanc1

Aktif Üye
Dişi kuşlar hep böyle mi yapıyor yoksa karakteri mi böyle bilmiyorum, sizin dişi kuş kızgınlığa girince çiftleşmeye izin verdi mi?
Henüz kızgınlık yumurtası atmadı ama sanırım atacak attiktan sonra bilgilendiririm

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba, benim 2 yaşında erkek ve 9 aylık bir dişi muhabbet kuşum var. Dişi kuşum erkeğe göre bir tık daha iri duruyor, kafeste birlikteler erkek dişiye kur yapıp öpmek istiyor fakat dişi kuş çoğunlukla kafa atıp uzaklaştırıyor sadece bazen yem kusmasına izin veriyor fakat genelde dişi erkeği dövüp korkutuyor bide yemliğe inip yemek yemesine izin vermiyor hemen yanına gelip müdahale ediyor ve bu huyundan hiç vazgeçmiyor acaba dişi kuş kızgınlığa girerse durum değişir mi yoksa eş tutmadığı için başka dişi mi almam gerekiyor?
Dişi kuş baskın geliyor anlattığınız kadarıyla, yem yediremedi sıkıntılı bir durum, kızgınlığa da girse değişeceğini sanmıyorum

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bizim kuşta erkek her ne kadar istesede dişi olan vuruyor ama yem falan kusuyorlar genelde
Biraz sabır, zaman çift olup olmayacağını gösterir😊her kur yapıp kusan eş olmaz😔iyi birer arkadaş olabilirler 👍