• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Eş seçimi hakkında

Dilara2324

Paylaşımcı
Herkese merhaba, benim lutino sultan papağanım var. 6 ayını biraz geçti. Ben işe gidince yalnız kalıyor, o nedenle ona bir eş almak istiyorum. Foruma yeni üye olup, cinsiyetini sormuştum; yüksek ihtimalle dişi. Doğru eş seçimi ile ilgili bilgilenmek amaçlı youtubeden videolar izledim. Erkeklerde 10, dişilerde 14 aylık öncesinde çiftleşme; yumurta sıkışması vb. gibi nedenlerle riskli olabilir diyenler var. Eş almak için bir kaç ay daha beklemeli miyim acaba? Eğer beklememe gerek yok ise, eş seçerken melodik öten ama erişkin olmamış bir erkek sultan papağanı bulabilir miyim sizce? Yavru erkek mi daha mantıklı yoksa benim dişime yakın aylarda bir erkek mi mantıklı olur? Cevap verecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sizin kuşunuz da henüz yetişkin değil. Yavru yada ayına uygun alabilirsiniz. Daha büyük alırsanız erkek çiftleşmek isteyebilir. Yine bu aylarda kesin erkek olduğu belli olur. 4 aylıkken ötüşle belli ederler kendilerini. Büyük olmamak kaydıyla tercihinizi yapabilirsiniz.

Dilara2324

Paylaşımcı
Sizin kuşunuz da henüz yetişkin değil. Yavru yada ayına uygun alabilirsiniz. Daha büyük alırsanız erkek çiftleşmek isteyebilir. Yine bu aylarda kesin erkek olduğu belli olur. 4 aylıkken ötüşle belli ederler kendilerini. Büyük olmamak kaydıyla tercihinizi yapabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim 🙏🏻

Dilara2324

Paylaşımcı
İstanbul Anadolu yakasında kuşuma sağlıklı bir eş alabileceğim güvenilir bir petshop önerebilecek biri var mı acaba?