• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Erkek sultanimin çiftleşme isteği yok

huffâz

Yeni Üye
Öncelikle merhabalar bir 4 5 yaşında kızgın bir dişi ve 1 yaşinda erkek sultanlarim var kuşlari alalı 2 hafta 1 ay gibi oldu 3 gün kaynastilar dişi kızgın olduğu için erkeğin yanına gidip kafasını eğip oksanmasini bekliyordu erkek kafaisni oksamayinca bu sefer dışı erkeğin kafasını okşuyor filan erkeğin hoşuna gidiyor tabi ama erkek aynısını yapmayınca dişi onu gagaliyor

Şimdi ise dişi kuşum erkeğin yanına gidip eğilip ses çıkarıyor üstüne çıkması için ama erkeğin umrunda değil bu durum çok canımı sıktı ha bire aynı şeyler döngü halinde dönüp duruyor ama erkek hep ya sağa sola bakıyor ya da kendini kasimaya devam ediyor bu durumda napabilirim

Dişi dundenden yuvalıga çıkıp giriyor yuvalık ta az bekliyor vs gibi durumda var

(Videolar ektedir)

Son düzenleme:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Öncelikle merhabalar bir 4 5 yaşında kızgın bir dişi ve 1 yaşinda erkek sultanlarim var kuşlari alalı 2 hafta 1 ay gibi oldu 3 gün kaynastilar dişi kızgın olduğu için erkeğin yanına gidip kafasını eğip oksanmasini bekliyordu erkek kafaisni oksamayinca bu sefer dışı erkeğin kafasını okşuyor filan erkeğin hoşuna gidiyor tabi ama erkek aynısını yapmayınca dişi onu gagaliyor

Şimdi ise dişi kuşum erkeğin yanına gidip eğilip ses çıkarıyor üstüne çıkması için ama erkeğin umrunda değil bu durum çok canımı sıktı ha bire aynı şeyler döngü halinde dönüp duruyor ama erkek hep ya sağa sola bakıyor ya da kendini kasimaya devam ediyor bu durumda napabilirim

Dişi dundenden yuvalıga çıkıp giriyor yuvalık ta az bekliyor vs gibi durumda var

(Videolar ektedir)
Videoları streamble.com üzerinden atarsanız sevinirim 🙂

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Erkek genc ve tecrübesiz oldugu icin bu normal. Üstüne cikamaz, ters cikar, ciksa da ciftlesemeyebilir. Zamanla ögrenecegi bir sey. Eger tecrübeli bir ciftiniz varsa kafesleri yan yana koyun ögrensinler. Eger bekleyemem hemen ese atayim yavru alayim gibi bir düsünceniz var ise erkegi degistirebilirsiniz.

huffâz

Yeni Üye
Erkek genc ve tecrübesiz oldugu icin bu normal. Üstüne cikamaz, ters cikar, ciksa da ciftlesemeyebilir. Zamanla ögrenecegi bir sey. Eger tecrübeli bir ciftiniz varsa kafesleri yan yana koyun ögrensinler. Eger bekleyemem hemen ese atayim yavru alayim gibi bir düsünceniz var ise erkegi degistirebilirsiniz.
Nasıl düzelir peki çünkü kur sesi açınca kendinden geçiyor ama o konuya gelince sıfır

huffâz

Yeni Üye
Asljda direkt yavru almak istiyorum erkeği değiştirsem dişi yeni gelenle eslesir mi ondan korkuyorum bı de benim başka kuşlarım yok 2. Seçenek olarak arkadaşımın bir çifti var onlar da ha bire çiftleşiyorlar kuşlarımi onun evinde bıraksam bir kaç günlüğüne bu nasıl olur

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Kesin olarak eslesir diyemem, biraz secici hayvanlardir ama bence denenebilir. Ben de bir ciftimde aynisini yasadim. Bir ay kadar bekledim sonuc alamayinca disiyi baska bir erkekle ese attim. Bir hafta gecmeden ciftlestiler. Yasi uygun ve mümkünse tecrübeli, daha önce yavru bakmis bir erkek alirsaniz sonuc alirsiniz diye düsünüyorum. Ben sahsen kuslarimi, cok güvenmiyorsam, baska birine emanet etmem. Size de etmenizi önermem.

Bir de bu kafes sultan papagani üretimi icin uygun degil. Muhabbet kusu icin bile minimum büyüklük diyebilecegimiz seviyede. Sultanlar icin 60-65lik üretim kafesi öneririm. Yavrular geldikten sonra bu kafeste hep birlikte yasayacaklarini unutmayin.