• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Erkek Sultan Yumurtlayan Dişiye Saldırıyor

Runoh

Aktif Üye
Merhabalar Sultan ciftim ciftlesti ilk yumurta geldi fakat ilk çiftleşmeden sonra erkek sultan beni görünce dişiyi gagaliyor. Kafese mumkun oldukca az müdahale ediyorum (sadece yem koymak için) yuvaliga ellemiyorum rahatsız etmemek namına ama ben yokken erkek sürekli dişinin yanında yuvaliga giriyor çıkıyor bazen ikisi beraber giriyor, dişi yuvalığa girince kapisinda nöbet tutuyor resmen ama beni gorunce inanılmaz saldırıyor dişiye bu normal bir durum mu yoksa anormalmi?

Son düzenleme:

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Karakter meselesi. Yuvada çoğu zaman erkek yatar yavrulara erkek bakar. Erkek üstünlüğü vardır sultanlarda. Yumurtaya erkek yatarsa ve dişiye zarar verecek boyutta saldrırsa yumurtlama bittikten sonra dişiyi ayırın erkek tamamlasın kuluçkayı.

Runoh

Aktif Üye
Karakter meselesi. Yuvada çoğu zaman erkek yatar yavrulara erkek bakar. Erkek üstünlüğü vardır sultanlarda. Yumurtaya erkek yatarsa ve dişiye zarar verecek boyutta saldrırsa yumurtlama bittikten sonra dişiyi ayırın erkek tamamlasın kuluçkayı.
Tamamdır teşekkürler ederim süreçi takıp ediyim 🙏

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Yarışmamıza bekleriz