• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı Erkek sultan yumurtayı kırmaya çalışıyor.

Sati

Paylaşımcı
Selamlar arkadaşlarım, hocalarım, üstadlarım;

Öncelikle kısa bir bilgi geçeyim, erkek te dişi de tecrübesiz ilk yumurtaları dişiden %100 eminim. Erkek te Ev kuşu konuşan ama insana karşı pek sosyal olmayan bir birey.
Bunlar Son 1 hafta boyunca çiftleştiler gunde rahat 4-5 kere oda gördüklerimiz tabi.
Dişi çiftleşme sesi çıkartarak istegini belli ediyordu.
Dün 1 tane yumurta bırakmış yuvalığa ama yumurta yuvanın girişinde idi,
Eldiven takarak folluğun çukur olan kısmına yumurtayı bıraktık.

Size yazmamın asıl sebebi erkek yuvaya pek girmiyor, biz kafese yaklaşsak savunmaya geçiyor, dişi yuvadan cıkmak istediğinde gagalayıp dişiyi çıkartmak istemiyor,
(Not : Diğer takımım 4 yumurta yaptı dişi ve erkek hiç yuvadan çıkmıyorlar su içmeye yem yemeye cıkıyorlar sadece, 2 gune bir yumurta attı çiftlşeme devam ediyordu su an bitti) bu not üzere konusu geçen kuşlar tecrübeli kuşlarıma nazaran çok ters hareketler içindeler.

Şu an dişi çiftleşmek istese de erkek karşılık vermemekte.
Erkek yumurtayı koruma tarzı hareketler içerisinde olmasına rağmen gagalayıp kırma meilinde, sag sola kıpırdatıyor yumurtayı sert bir şekilde gagalıyor.
Garip bir durum söz konusu...

Yorumlarınızı merak etmekteyim.
Hayırlı geceler dilerim...
@Burçak A. @Demet bükay

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sayfamızdaki düzenli bakıma göre takviyelerini alıyorlar, kalamarda mevcut hatta bitirdiler 1 kalamar yenisini de ekledik.
Tamam o zaman acaba kalsiyum eksikliği mi var diye düşündüm eğer yumurta kırması devam ederse erkeği ayırın ama sıcakta kuluçka ben pek önermem ☺

Sati

Paylaşımcı
Tamam o zaman acaba kalsiyum eksikliği mi var diye düşündüm eğer yumurta kırması devam ederse erkeği ayırın ama sıcakta kuluçka ben pek önermem ☺
Klima, derece ölçer ve nem ölçer ile havayı sabit tutmaya calısıyorum.

Nem makinem %50 de nem düşerse başlıyor üflemeye, klima ile kuşlar en uzak köşelerde,
Derece 26-25 derece arası değişiyor sabah serinliğinde havalandırma yapıyoruz, ceryan ve klima akımı olmayan bölgedeler.
Yumurta kırmadı ama kırarcasına hareketler var.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Nem makinem %50 de nem düşerse başlıyor üflemeye, klima ile kuşlar en uzak köşelerde,
Derece 26-25 derece arası değişiyor sabah serinliğinde havalandırma yapıyoruz, ceryan ve klima akımı olmayan bölgedeler.
Merhaba müdahale etmeyin 😊 inşallah sıkıntı olmaz

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye

Tamam o zaman bu şekilde sabit şekilde takip edin ☺

Sati

Paylaşımcı
Merhaba müdahale etmeyin 😊 inşallah sıkıntı olmaz
Herhangi bir müdahalemiz yok demet hocam, yemini suyunu veriyoruz. Normalde sürekli saldığımız kuşlardı çiftleşme başlayınca ellemez olduk.

Kemirme yuva yapmasına işaret. Dişiyi çıkarmak istememsi normal. Süreç normal ama yumurta boş ihtimali ağır basıyor bende.
Dişi yatıyor yumurtaya Semiha hocam, sanırım 1 tane daha atacak popo şiş ama sanırım boş olacak erkek çiftleşmiyor şu an.

Üst Alt