• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Erkek sultan papağanı tüy değişimi

erenztrk

Müdavim
Merhabalar Memati'nin sırtındaki benekler siliniyor sanırım artık erkek olduğu kesinleşti

erkan1325

Aktif Üye
Erkek olduğu 3 aydan sonra belli olur ötüşünden yada kanat altından belli olabilir buradaki bilgi sahibi kişilere sorun isterseniz

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Erkek olduğu 3 aydan sonra belli olur ötüşünden yada kanat altından belli olabilir buradaki bilgi sahibi kişilere sorun isterseniz
Arkadaşın dediği gibi cinsiyet ayrımı olur. Sultanlar hakkında pek bilgim yok ama beneklerden ayrım olacağını ilk sizden duydum, siz nereden öğrendiniz ya da okudunuz?

erkan1325

Aktif Üye
Benim bildiğim kanat altından olur bende ilk defa duydum kanat üstünden olduğunu yanlış bilgi olduğunu söylemek istedim arkadaşa inşallah kısa zamanda aktif olurda görür

erkan1325

Aktif Üye
Benim evladın kanat altı böyle erkek sanırım

erenztrk

Müdavim
Benim bildiğim kanat altından olur bende ilk defa duydum kanat üstünden olduğunu yanlış bilgi olduğunu söylemek istedim arkadaşa inşallah kısa zamanda aktif olurda görür
Pearl sultan papağanı erkekse benekleri azalır :) senin kuşun pied sana cinsiyet ayrımı konusunda kuşunun erkek olduğunu söyledim ben zaten :D

erkan1325

Aktif Üye
Demiş olabilirsiniz tabi benim burda ayrı üyeliğim var kardeşimin ayrı üyeliği var başlıkta soran arkadaşa yardımcı olmak için yazdım 😊😊

erenztrk

Müdavim
Demiş olabilirsiniz tabi benim burda ayrı üyeliğim var kardeşimin ayrı üyeliği var başlıkta soran arkadaşa yardımcı olmak için yazdım 😊😊
Size kuşunuzun kanat altından anlayabileceğiniz bir fotoğraf atmıştım nasıl olması gerektiğini gösteren orda piedin çeşitli renkleri ve cinsiyet ayrımı nasıl yapılır onu gösteriyor :) ama kuşunuz kanat altından anlamak için küçük bu yöntemle anlamak için kuşun önce ilk tüyüne girip yeni tüylerini bize göstermesi lazım :)

erkan1325

Aktif Üye
Benim evlat Nisan sonunda 3 ay olacak bu arada o kadar dışarı çıkardım dal dari verdim kafese koydum 15 ek sonra çırpınmya başladı oraya buraya zıpladı kuyruğunun bir tanesini kırmış ne yapmak lazım

erenztrk

Müdavim
Benim evlat Nisan sonunda 3 ay olacak bu arada o kadar dışarı çıkardım dal dari verdim kafese koydum 15 ek sonra çırpınmya başladı oraya buraya zıpladı kuyruğunun bir tanesini kırmış ne yapmak lazım
Kırılan tüyün kökünü almalısınız kafesinde oyuncaklar vesaire hareket edebileceği kanat çırpabileceği alan yoksa alan açın bazen öyle heyecanlanıp o şekilde hareketler yapıyorlar dal darının da verdiği enerji ile kafeste kuş kumunuz olsun bir de kafesten çıkarınca güvenli bir şekilde uçurun biraz yorulsun

erenztrk

Müdavim
Herkese
Herkese verdiğim tavsiyeyi size de vereyim 😂 kafesin tam üstüne oyun alanı yapın bunun gibi böylelikle orda kalacak uslu uslu oynayacak dışkısı da kafesin içine düşecek 😊🙏🏻

Üst Alt