• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Erkek sultan dişiye saldırıyor ayırmalı mıyım

alp92

Yeni Üye
Herkese iyi forumlar.
Kızgınlığa girmiş erkek sultan papağanıma(2 yaş grey) eş olsun diye 6-7 aylık dişi lutino aldım. Papağan üreticisinin tavsiyesi üzerine( ikisin kızgınlığa girmiş olduğu için) ilk günden aynı kafese koydum. İlk 2 gün kafesi yarı yarıya bölüştüler. Sonra bizim erkek yuvalığın olduğu tarafı vatan savunur gibi savunmaya başladı.
Dişi yaklaşınca gagalayıp diğer tarafa kovalıyordu. Yine bir iki gün sonra tüm kafeste hakimiyet kurmaya başladı. Dişi kuşu köşe bucak yorulana kadar kovalıyor gagalıyordu. Bende lutinomu kovaladığı için erkeği cezalandıp ayrı kafese koydum 1 gün sonra ikiside birbirine ötmeye başladı.
Bugün tekrardan aynı kafese koyduğumda ise yine aynı saldırganlığı göstermeye başladı bu sefer arada bir yuvalığa girip kur ötüşleri yapıyor, sonra da dışarı çıkıp eskisinden daha şiddetli dişiye köşe bucak saldırıyor. Kuşu aldığım arkadaş bırak alışırlar diyor.
Sizce ne yapmalıyım ? Stresten dişi kuş ölür diye endişeleniyorum ana lutinomu da değiştirmek istemiyorum. Annem de bende çok sevdik.Erkeği de değiştirmek seçeneklerim arasında olamaz yaşanmışlığımız var :)
Kuşların videosunu koydum. İnceleyip yorum yaparsanız sevinirim.
1 Watch unnamed | Streamable
2 Watch unnamed | Streamable

Son düzenleme:
Üst Alt