• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Erkek sevda papaganim yumurtayı dolduramamış

cielo

Yeni Üye
2 ay once erkek sevdama daha once yumurtlamiş ve yavru bakmiş bir eş aldım baslarda belki sadece ustune cikiyordu hayvanin ve kanatlarina surtunuyordu ama 28 ekimdeki ciftlesmeleri bana dogru gozuktu 26 sında da ilk yumurtasını vermisti dişi en eski yumurta haftasini doldurmus olmak uzere 4 yumurta birakti 5. Si 3 gunden fazladir hayvanin karninda sanirim o da ayri bir sorun damarlanma veya bir kalp atışı goremedim yumurtalar boş mu sizce sorun kimden kaynaklaniyordur yardımcı olursaniz sevinirimIMG-20231102-WA0023.jpgIMG-20231102-WA0024.jpgIMG-20231102-WA0025.jpgIMG-20231102-WA0022.jpg

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Boş görünüyor. Erkek henüz acemi. Zaman verin..ilk kuluçkada olur böyle şeyler. Yumurtlaması bittip hepsi boş olduğuna emin olduğunuzda yuvayı çıkarın biraz dinlensinler sonra tekrar takın.

cielo

Yeni Üye
Boş görünüyor. Erkek henüz acemi. Zaman verin..ilk kuluçkada olur böyle şeyler. Yumurtlaması bittip hepsi boş olduğuna emin olduğunuzda yuvayı çıkarın biraz dinlensinler sonra tekrar takın.
Yuvaligi cikardiktan sonra da ciftlesmezler mi yumurta gelirse ne yapicam

cielo

Yeni Üye
Çifleştiğini görürseniz takarsınız sorun olmaz.
Tekrardan baktım hicbirinde damarlanma vesaire yok fotograflarda aldatici cikmis cok daha bos yumurtalar toplamda 6 oldu ceviricem isiticam diye hayvan ne kadar ac birakiyor kim bilir kendini yorucu oldu onun icin de

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tekrardan baktım hicbirinde damarlanma vesaire yok fotograflarda aldatici cikmis cok daha bos yumurtalar toplamda 6 oldu ceviricem isiticam diye hayvan ne kadar ac birakiyor kim bilir kendini yorucu oldu onun icin de
Boş olduğuna eminseniz direk alın yumurtaları ve yuvalığı çıkarın. Besleyici mamalar yapın yesin. Takviyeleri aksatmayın.

cielo

Yeni Üye
Boş olduğuna eminseniz direk alın yumurtaları ve yuvalığı çıkarın. Besleyici mamalar yapın yesin. Takviyeleri aksatmayın.
Mama yemiyorlar aldigim uretici bir aksam koy mamayi ertesi gun aksam al o sekilde yerler dedi 5 6 saat kafeste tuttuktan sonra korkuyorum ama bendal dari ve yem harici birsey yemiyorlar ne yapmaliyim 40 cesit tarif denedim domunmuyorlar bile

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Mama yemiyorlar aldigim uretici bir aksam koy mamayi ertesi gun aksam al o sekilde yerler dedi 5 6 saat kafeste tuttuktan sonra korkuyorum ama bendal dari ve yem harici birsey yemiyorlar ne yapmaliyim 40 cesit tarif denedim domunmuyorlar bile
Yemlerini akşamdan alın. Sabah mamayı yem kaplarında koyun yerler. 6 8 saatten fazla tutmayın bakteri üretir. Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım.

cielo

Yeni Üye
Basta kafeslerini ayirayim dedim bi gun ayri durdular disi strese girmis sanirim bayaa bi tuy vardi kafeisn altinda ertesi gun yuvalıksız büyük bir kafese attım kavga ediyorlar simdi de yemligin yerini bile bildiklerini sanmiyorum 100 45 40 kafesteler sizce fazla mi buyuk usuduklerini falan da dusunmeye basladim 2 masa ortusu attim ustlerine takviye olarak mutlivitamin veriyorum (suluk icerisinde) disi erkegin kusmugu ve dal dari harici birsey yemiyor erkek de karpuzla havuca bayiliyor onlardan koyuyorum suluk ve yemlige gittiklerini goremedim halen sizce ne yapmaliyim

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
karpuz bol miktarda şeker içerir vermeseniz iyi diye düşünüyorum.. havuç da verecekseniz ham vermeyin mamaya karıştırın bıde öyle deneyın kızıştırır bu sefer ara verdiremeyebilirsiniz.

Basta kafeslerini ayirayim dedim bi gun ayri durdular disi strese girmis sanirim bayaa bi tuy vardi kafeisn altinda ertesi gun yuvalıksız büyük bir kafese attım kavga ediyorlar simdi de yemligin yerini bile bildiklerini sanmiyorum 100 45 40 kafesteler sizce fazla mi buyuk usuduklerini falan da dusunmeye basladim 2 masa ortusu attim ustlerine takviye olarak mutlivitamin veriyorum (suluk icerisinde) disi erkegin kusmugu ve dal dari harici birsey yemiyor erkek de karpuzla havuca bayiliyor onlardan koyuyorum suluk ve yemlige gittiklerini goremedim halen sizce ne yapmaliyim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bunlar yeni kuş mu? Uzun süredir beraberseniz illaki yem yemiştirler 🫣 yem çöpüde mi yok.

cielo

Yeni Üye
Mama ve E vitamini takviyesi yapınız mümkünse
2 2 bucuk yaslarinda kuşlar yemligi gormuyorlar kesinlikle karpuz brokoli ve karnabahar sıkıştırıyorum tellere lnu da sadece erkek yiyor disi olan cok saldirgan mama yedirmem mumkun degil erkegi siringayla besleyeyim mi yarin daldarim kalmadi cok aclar acil bisey yapmam laizm

Moderatör tarafında düzenlendi:

cielo

Yeni Üye
Bunlar yeni kuş mu? Uzun süredir beraberseniz illaki yem yemiştirler 🫣 yem çöpüde mi yok.
Hayir yok takarken dusurdugum yem harici hicbirsey yok bi tane tunek var dipdipe orda takiliyolar yada kafesin sag ust kosesindeki teller

cielo

Yeni Üye
karpuz bol miktarda şeker içerir vermeseniz iyi diye düşünüyorum.. havuç da verecekseniz ham vermeyin mamaya karıştırın bıde öyle deneyın kızıştırır bu sefer ara verdiremeyebilirsiniz.
Mama yemiyorlar dal dari ve yem sadece yedikleri besinler dal darim bitti yemlik ve sulugu da gormuyorlar zaten az once suluk uzattim disiye kana kana icti erkek karpuzdan karsilamis sanirim ihtiyacini o icmedi

cielo

Yeni Üye
Elle besleyeyim mi erkegi disiye kusar belki kusumuz aparat almam gerekicek bu is icin tecrubem de yok ne onerirsiniz

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kafes tabanına kapla koyun yemi acıkınca yerler. Kursak beslemesi öyle günlük besleme için kullanılan bir yöntem değil. Alışırsa nornale dönmeleri zor olur.

Doğacı

Eski Forumcu
Kafesinizi düzenlemenizi tavsiye ederim.Yemlikleri yukarıya takın ağzı yani kapakları açık olsun hayvanlar yemi görsün

Üst Alt