• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Erkek papağan çiftleşmiyor

Realm

Yeni Üye
Merhabalar, erkek papağanım 14 aylık dişi 9 aylık. Geçenlerde dişi kızgınlık yumurtası attı, erkeğe yanaşıyor, çiftleşme sesi bile çıkarıyor, erkek oralı değil. Dişi 4 ay kadar oldu bzimle. Bazen koklaşıyorlar, tüylerin temizliyorlar, hatta yumurta için bekçilik te yapıyordu fakat çiftleşmiyor neden ola bilir? video ekledim, tadilat sesi için kusura bakmayın😊

mp4: 20240317_161841.mp4

Son düzenleme:

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Erkeği kızıştırmak için takviye verebilirsiniz diyecektim, fakat dişi kuşunuz daha çok genç. Birçok problemle karşılaşmamak için dişiniz de aşağı yukarı 15 aylık olana dek yuvalık takmanızı önermem. İdeal çiftleşme yaşıysa 18 aylıktır 👍🏻.

Realm

Yeni Üye
Hangi takviyeyi önerirsiniz? Kısırlık söz konusu olurmu, çünkü aynı yaşta diğer papağanım çiftleşiyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hangi takviyeyi önerirsiniz? Kısırlık söz konusu olurmu, çünkü aynı yaşta diğer papağanım çiftleşiyor
E50 kullanabilirsiniz. Havuçlu yumurta maması verebilirsiniz . Nijer tohumu verebilirsiniz. Kısırlık çiftleşme ile ilgili bir durum değildir. Çiftleşir yumurta gelmez gelse de boş gelir ozaman kısırlık düşünülebilir.

Realm

Yeni Üye
E50 kullanabilirsiniz. Havuçlu yumurta maması verebilirsiniz . Nijer tohumu verebilirsiniz. Kısırlık çiftleşme ile ilgili bir durum değildir. Çiftleşir yumurta gelmez gelse de boş gelir ozaman kısırlık düşünülebilir.
Teşekkürler

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Dört beş aylıkken de çiftleşebilirler ama bu hazır oldukları anlamına gelmiyor. Eğer kaliteli kuşlar yetiştiren bir sultan papağanı üreticisine sorarsanız, size takımları 1.5-2 yaşına gelene kadar eşe atmamanızı söyleyecektir. Genç kuşlar genellikle kötü alışkanlıklar geliştirirler ve bu da onları iyi birer anne-baba olmaktan uzaklaştırır. Genç erkekler genellikle yumurtaya yatmaktansa çiftleşme eğiliminde olurlar. Her iki cinsiyetin de yumurtaları kırma veya yeme olasılığı daha yüksektir. Bu alışkanlığı edinirlerse büyük sıkıntı çünkü daha sonra düzeltmeniz çok zor olur. Genç bir dişide yumurta sıkışması riski ve yumurtlama sırasında diğer fiziksel komplikasyonlar çıkma/ölme riski daha yüksektir. 1.5 yaşından önce güvenli bir şekilde yumurtlayacak seviyede değildir.

Yani ben önermiyorum, çoğu üretici de önermez ama karar sizin tabii ki.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bence erkeğin ayrıca bir sıkıntısı var gibi çünkü kabarık duruyor hasta gibi geldi bana 👍 Tüy döküyor mu? peçete üzerine yapmış dışkı resmi görebilir miyiz ve sultanlarda eşleşme olması için erkeğin hazır ve kızgın olması gerekiyor

Realm

Yeni Üye
Dört beş aylıkken de çiftleşebilirler ama bu hazır oldukları anlamına gelmiyor. Eğer kaliteli kuşlar yetiştiren bir sultan papağanı üreticisine sorarsanız, size takımları 1.5-2 yaşına gelene kadar eşe atmamanızı söyleyecektir. Genç kuşlar genellikle kötü alışkanlıklar geliştirirler ve bu da onları iyi birer anne-baba olmaktan uzaklaştırır. Genç erkekler genellikle yumurtaya yatmaktansa çiftleşme eğiliminde olurlar. Her iki cinsiyetin de yumurtaları kırma veya yeme olasılığı daha yüksektir. Bu alışkanlığı edinirlerse büyük sıkıntı çünkü daha sonra düzeltmeniz çok zor olur. Genç bir dişide yumurta sıkışması riski ve yumurtlama sırasında diğer fiziksel komplikasyonlar çıkma/ölme riski daha yüksektir. 1.5 yaşından önce güvenli bir şekilde yumurtlayacak seviyede değildir.

Yani ben önermiyorum, çoğu üretici de önermez ama karar sizin tabii ki.
Ben anladım sizi, yuvalığı çıkartıcaz, fakat beni tedirgin eden erkekte bir sorun olma ihtimalinin olmasıdır. Ve bu arada dişi yuvalıkta yatıyor, dışkısı 20 gündür aşırı büyük, kızgınlık yumurtası attığından beri yuvalığı çıkartsak zararı olmazmı?

Realm

Yeni Üye
Bence erkeğin ayrıca bir sıkıntısı var gibi çünkü kabarık duruyor hasta gibi geldi bana 👍 Tüy döküyor mu? peçete üzerine yapmış dışkı resmi görebilir miyiz ve sultanlarda eşleşme olması için erkeğin hazır ve kızgın olması gerekiyor
Hasta olduğunu düşünmüyorum, baya keyfi, yemesi yerinde😅 tüy dökmüyor. Dünden kalma dışkı bu işe yararmı bilmiyorum, ama her zamanki hali😅

Üst Alt