• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Erkek muhabbet kuşumun ceresi kahverengi oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

galaxyfox77

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Erkek muhabbet kuşumun ceresi aniden kahverengi oldu
Hastalık Belirti Tarihi
1 Haz 2023
Merhaba, yardımınıza ihtiyacım var. Neredeyse 3 yaşında olan, çok sevdiğim bir erkek muhabbet kuşum var. Erkek olduğundan 100% eminim çünkü yanında dişi eşi de vardı ve hareketlerinden anlaşılıyor.

Ceresi hep mavi renkliydi. Ama sanırım 6-7 aydır bir kahverengi oluyor, bi kaç hafta maviye geri dönüyor ve sonra uzun bir süre kahverengi kalıyor.
Durumunu anlamanız için şöyle bir tablo yaptım:
asddassa.jpg
Trabzon'da kuş veterineri yok o yüzden hiçbir yere götüremiyorum. Ayrıca kuşumun hareketleri ve keyfi yerinde, genelde diğer kuşumla şarkı söyleyerek geçiriyor gününü :) Tuvaletinde de bir sorun yok. Sadece ceresinde böyle bir anormallik var. Lütfen, bu durum hakkında bilgili birisi varsa yardımına muhtacım şuan.

Doğacı

Eski Forumcu
Merhabalar
Hormonal bir durum olması ihtimal dahilinde. Testis tümörü olan erkek kuşların cere renginde kahverengileşme görülebiliyormuş. Röntgen ve hormonlarına bir baktırmanızı tavsiye ederim.

Doğacı

Eski Forumcu
Kanatlı hekimi yoksa yaşadığınız yerde, hormonlarına bakabilecek ve röntgen çekebilecek bir klinik bulup sonuçları buraya atabilirsiniz

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yavrunuzda hormonal bozukluk gözüküyor. Fakat genel hayatını çok fazla etkilemez. Sizin yapmanız gereken yaşam standartlarını yükseltmek 😊 kaliteli yemler gerekli takviyeler. Yemesi içmesi enerjisi dışkıları da iyiyse endişe edilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum.

kusumsagliklimi

Yeni Üye
Yavrunuzda hormonal bozukluk gözüküyor. Fakat genel hayatını çok fazla etkilemez. Sizin yapmanız gereken yaşam standartlarını yükseltmek 😊 kaliteli yemler gerekli takviyeler. Yemesi içmesi enerjisi dışkıları da iyiyse endişe edilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum.
1000038614.jpg1000022896.jpg
2 senedir kahverengi bazen cok az mavilesiyor sonra yine boyle oluyor erkek oldugu kesin, sagligi icin neler onerirsiniz??

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt