• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Erkek Muhabbet Kuşum Sürekli Yutkunuyor ve Gagasını açıp kapatıyor

godlike

Yeni Üye
8.5 yaşındaki erkek muhabbet kuşum yaklaşık 10-15 gündür sürekli yutkunuyor, kafasını sallıyor ve gagasını açıp kapatıyor. Vitaminli su ve açık yem ile besliyorum, herhangi bir ek gıdaya gerek var mı? Kuşumun neyi var, hasta mı?
Yardımcı olursanız sevinirim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dışkı bekliyoruz 👍

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Arkadaşlar koca forumda yardım edecek bir kişi yok mu? @Şehmus BAKIR @Kübra Ö. @Rodiena @Meri
Geçmiş olsun.
Paylaşım yaparken etiket yaparsanız görünme olasılığı daha çok görünür. Diğer türlü konular çok ise arada gözden kaçabiliyor. :)

Bahar' ın tavsiyelerini dinleyiniz. Yazdıklarınızdan sindirim sorunu ya da kursak mantarı sorunu var gibi duruyor ama dışkı ve video ile daha sağlıklı bilgi verilir. Diğer türlü varsayım yaparız anca,benim yaptığım gibi. :)

godlike

Yeni Üye
Kafesin içerisinde pek anlaşılmadığı için dışarı çıkarttım dışkısını yapması için, şekli ve rengi bu şekilde ayrıca biraz yanına sıvı olarak bırakmış.
Ekli dosyayı görüntüle 36919
Geçmiş olsun.
Paylaşım yaparken etiket yaparsanız görünme olasılığı daha çok görünür. Diğer türlü konular çok ise arada gözden kaçabiliyor. :)

Bahar' ın tavsiyelerini dinleyiniz. Yazdıklarınızdan sindirim sorunu ya da kursak mantarı sorunu var gibi duruyor ama dışkı ve video ile daha sağlıklı bilgi verilir. Diğer türlü varsayım yaparız anca,benim yaptığım gibi. :)
Dışkı bekliyoruz 👍
Görebilir miyiz, size normal gelebilir buraya yazıyorsanız video dışkı fotoğrafı ve belirtilere göre gönüllü olarak fikir belirtiyoruz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Video çok kötü hiçbir şey anlaşılmıyor hatta erkek dediğiniz kuşu videoda dişi gördüm onu da geçtim dışkı tamam da sidik görmek lazım yani tabana kağıt havlu koyun ve o şekilde dışkı resmi görelim 👍 8 buçuk yaşında bir kuş ise bağışıklık sistemi zayıflar vitamin olarak ne veriyorsunuz? Birde kafesi ve tünekler çok eski plastik tünek değilde ahşap kullanın kafesin boyası çıkmış pas tutmuş bu hiç hijyen değil videodan gördüğüm kadarıyla kuş kursak mantarı gibi görünüyor dediğim şekilde dışkı göreyim ve daha net bir video görebilirmiyim streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım

turkishculture

Yeni Üye
Video çok kötü hiçbir şey anlaşılmıyor hatta erkek dediğiniz kuşu videoda dişi gördüm onu da geçtim dışkı tamam da sidik görmek lazım yani tabana kağıt havlu koyun ve o şekilde dışkı resmi görelim 👍 8 buçuk yaşında bir kuş ise bağışıklık sistemi zayıflar vitamin olarak ne veriyorsunuz? Birde kafesi ve tünekler çok eski plastik tünek değilde ahşap kullanın kafesin boyası çıkmış pas tutmuş bu hiç hijyen değil videodan gördüğüm kadarıyla kuş kursak mantarı gibi görünüyor dediğim şekilde dışkı göreyim ve daha net bir video görebilirmiyim streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım
Şehmus abi dm lerime bakarmısın

godlike

Yeni Üye
Video çok kötü hiçbir şey anlaşılmıyor
Daha iyisini çekemiyorum yanına gidip telefonu doğrulttuğum zaman değişik değişik bakıyor ve doğal davranmıyor.

hatta erkek dediğiniz kuşu videoda dişi gördüm
Ben küçüklüğünden beri yanlış bilmiyorsam cinsiyeti erkek, ayrıca kafamın üstüne konduğu zaman sanki bir dişi ile çiftleşiyormuş gibi hareketler sergiliyordu bu bağlam da dişi olacağını zannetmiyorum.

vitamin olarak ne veriyorsunuz?
Bunu kullanıyorum yaklaşık 3-4 aydır.
Ekli dosyayı görüntüle 36920

kafesi ve tünekler çok eski plastik tünek değilde ahşap kullanın kafesin boyası çıkmış pas tutmuş bu hiç hijyenik değil
Evet farkındayım yakın zamanda değiştireceğim.

videodan gördüğüm kadarıyla kuş kursak mantarı gibi görünüyor dediğim şekilde dışkı göreyim ve daha net bir video görebilirmiyim streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım
Yarın o şekilde yapıp atarım o zaman tamamdır.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle hoş geldiniz 🙏 kafesinizde kuş kumu bulunuyor mu? Ve sürekli vitaminli su mu var hiç sade içme suyu koymuyor musunuz? Ben öyle anladım yanlış anladıysam kusura bakmayın. Hocalarımızın istediği dışkı ve videoyu ekleyin lütfen 🙏

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Bu hareketler kursak mantarı belirtileri gibi duruyor. Kusma ya da kötü koku var mı gagadan gelen? Daha net bir şekilde video ve dışkı resmi alırsak daha sağlıklı yorum yapabiliriz.

godlike

Yeni Üye
Çekebildiğim en net fotoğraflar bunlar arkadaşlar telefonum sağolsun. Yakından çekim fotoğrafı da ekledim cinsiyetini doğrulamak istersiniz belki diye.

Bu hareketler kursak mantarı belirtileri gibi duruyor. Kusma ya da kötü koku var mı gagadan gelen? Daha net bir şekilde video ve dışkı resmi alırsak daha sağlıklı yorum yapabiliriz.
Kusması yok, kokuya dikkat etmedim ama gagasındaki renkler biraz tuhaflaşmış gibi geldi bana eskiden daha açık ve temiz duruyordu.

Öncelikle hoş geldiniz 🙏 kafesinizde kuş kumu bulunuyor mu? Ve sürekli vitaminli su mu var hiç sade içme suyu koymuyor musunuz? Ben öyle anladım yanlış anladıysam kusura bakmayın. Hocalarımızın istediği dışkı ve videoyu ekleyin lütfen 🙏
Hoşbuldum, kuş kumu bulunmuyor. Ayrıca evet sürekli vitaminli su veriyorum bu ara, anladığım kadarıyla bu yanlış. Ne kadar ara ile içme suyu ve vitaminli su vermeliyim? Dışkı fotoğraflarını ekledim ama videoda neyi göstermeliyim anlamadım. Yakından video çekememe sebebimi de yukarı da belirtmiştim.

Şunu da ekleyeyim kuşum önceki bir kaç güne nazaran daha dinç ve enerjik duruyor bugün. Daha sık yem yiyor ama yutkunma ve gaga açma kapatma hareketleri hala devam ediyor. Bu durumda kursak mantarı tedavisine başlamalı mıyım?

Hepinize cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

@Mustafa89 @Feyza T. @Şehmus BAKIR

Son düzenleme:
Üst Alt