• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Erkek muhabbet kuşum dişi kuşumun yem yemesine izin vermiyor?

ixs54

Aktif Üye
merhaba erkek kuşum 13 aylık dişi kuşum ise 8 9 aylık. erkek kuşum sürekli dişiyi rahatsız ediyor. yem yemesine izin vermiyor. kuyruguna basıyor çekiştiriyor. dişi iyice zayıfladı. fakat dişi kuşum ceresi kahverengi olmasına rağmen çiftleşmiyor. 3 ay once almıştım. bu sure zarfında 2-3 kere çiftleştiler ama hiç yumurta yapmadı. acaba sorun dişi kısır olabilir mi? kızıştırmak için daha ne yapmam gerekir? (yumurta maması nıjer vs verıyorum.)

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
merhaba erkek kuşum 13 aylık dişi kuşum ise 8 9 aylık. erkek kuşum sürekli dişiyi rahatsız ediyor. yem yemesine izin vermiyor. kuyruguna basıyor çekiştiriyor. dişi iyice zayıfladı. fakat dişi kuşum ceresi kahverengi olmasına rağmen çiftleşmiyor. 3 ay once almıştım. bu sure zarfında 2-3 kere çiftleştiler ama hiç yumurta yapmadı. acaba sorun dişi kısır olabilir mi? kızıştırmak için daha ne yapmam gerekir? (yumurta maması nıjer vs verıyorum.)
merhaba, daha fazla bir şey yapmayın, verdikleriniz yeterli, dişi kuş kendini hazır hissettiğinde kuluçkaya yatacaktır. Erkeğin yem yedirmemesi ise çiftleşme isteğindendir. Dişiyi kuluçkaya hazırlamaya zorluyor. Kuluçka zamanı dişiyi erkek besler, bunu istiyor.
kafesin ve yuvalığın detaylı fotolarını paylaşabilir misiniz? Görmekte fayda var.
İsterseniz bir müddet kuşları ayırın sonra tekrar bir araya atarsınız. Bir müddet ayrılık iyi gelir.

ixs54

Aktif Üye
Merhaba resimleri cektim dışı sizce hazır mi

ixs54

Aktif Üye
Hocam 3 ay oldu ama Mart gibi ayirsammi acaba

ixs54

Aktif Üye
arkadaşlar kuşum iyice kızştı erkek sürekli kur yapıyor dişide kuru kabul ediyor kustuğu yemi yiyor bazen dişi kuş melodi ile erkek kuşun gagasına vuruyor, erkeği kaşıyor ama çiftleşmiyor. Geceleri yuvalıkta birlikte uyuyorlar. bu kuşlar acaba eş mi olamadılar. ayırma yöntemini nasıl uygulamalıyım?

Üst Alt