• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Erkek muhabbet kuşum çiftleşmek istemiyor

nksycyln

Yeni Üye
Merhabalar ben yavru bir erkek muhabbet kuşu aldım ve 2 gün sonrada yanına arkadaş almak istedim kuşçu abi dişi almamı söyledi erkek alırsam kavga edeceklerini söyledi o yüzden dişi aldım getirip aynı kafese koydum ama dişi olan aşırı çiftleşmek istiyor erkek olan da hep ondan kaçıyor ve rahatsız oluyor ne yapmam gerek bilmiyorum ? Kafeslerini ayırmalı mıyım ? Ama o zaman dişinin kızışması nasıl geçecek bilmiyorum ayrı bir kafese koyduğumda çıldırıyor yemliği eşeliyor sürekli onun yanına gitmek istiyor çok çaresizim 😀 lütfen yardımcı olun.. az evvel acaba erkek kuşum dişi olandan küçük mü diye düşünmeye başladım. Halbüki 2 gün arayla aynı kafesten satın aldım

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar ben yavru bir erkek muhabbet kuşu aldım ve 2 gün sonrada yanına arkadaş almak istedim kuşçu abi dişi almamı söyledi erkek alırsam kavga edeceklerini söyledi o yüzden dişi aldım getirip aynı kafese koydum ama dişi olan aşırı çiftleşmek istiyor erkek olan da hep ondan kaçıyor ve rahatsız oluyor ne yapmam gerek bilmiyorum ? Kafeslerini ayırmalı mıyım ? Ama o zaman dişinin kızışması nasıl geçecek bilmiyorum ayrı bir kafese koyduğumda çıldırıyor yemliği eşeliyor sürekli onun yanına gitmek istiyor çok çaresizim 😀 lütfen yardımcı olun.. az evvel acaba erkek kuşum dişi olandan küçük mü diye düşünmeye başladım. Halbüki 2 gün arayla aynı kafesten satın aldım
Eğer erkek yavru ise yavru dişi alın 😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşların görselini ekler misiniz

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İkisi de bebiş bunların 🥰 Dişi kuş da erkek kuş da çiftleşme durumu olamaz ☺

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yorum yapamadan geçemicem İki minik yavruya da bayıldımm🫠 ikisi de tam yemelikler valla 😋 Nazarım değmesin kocaman bir maşallah ikisine de

nksycyln

Yeni Üye
İkisi de bebiş bunların 🥰 Dişi kuş da erkek kuş da çiftleşme durumu olamaz ☺
Benim tedirgin olduğum konu devamlı iletişim halindeler hiç böyle sakin durmuyor dişi olan hep erkeğin peşinde gagalayıp duruyor ben yokken zarar verir diye korkuyorum

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu arada yeşilli olan yavru aldığınız yerde biraz bakımsız kalmış. Pamuğu suyla nemlendirip cerede siyah olan yeri çok hafif bastırmadan silin cere yumuşaktır dikkatlice yapın. Sonra varsa tatlı badem yağı ile bakım yapın yoksa kokusuz vazelin sürün.

Son düzenleme:

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dişi kızgınlıkta olsa bile çiftleşmiyor ama 5 ay once çiftleşmişlerdi 2 yumurta yaptılar yuvalıkta tas yoktu 1i boş diğeri yavru içinde olmustu sınrada çiftleşmediler
İlk kuluçka deneyimleriyse verim düşük olabiliyor. Herhangi bir takviye veriyor musunuz

Üst Alt