• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Erkek muabbet kuşum kanatlarıyla garip hareketler yapıyor sanki kırılmış gibi

Hakanr000

Paylaşımcı
Erkek kuşumun enerjisi gayet yerinde dişiye kur falan yapıyor bugün kafesten dışarı çıkardım ama çıkardığımda erkek kuşum kanatlarını kırık gibi garip hareketler yapıyor nasıl anlatılır bilmiyorum sonrasında parmağıma geldi ve uçurdum gayet iyi uçtu ama neden bu tarz hareketler yapıyor acaba bir hastalık durumu varsa erkenden müdahale edelim. Bu arada çiftleşirken tünekten düşmüş olabilir mi?

TarçınTaş

Paylaşımcı
Erkek kuşumun enerjisi gayet yerinde dişiye kur falan yapıyor bugün kafesten dışarı çıkardım ama çıkardığımda erkek kuşum kanatlarını kırık gibi garip hareketler yapıyor nasıl anlatılır bilmiyorum sonrasında parmağıma geldi ve uçurdum gayet iyi uçtu ama neden bu tarz hareketler yapıyor acaba bir hastalık durumu varsa erkenden müdahale edelim. Bu arada çiftleşirken tünekten düşmüş olabilir mi?
Videosunu eklerseniz daha iyi yardımcı olabilir hocalarımız😊

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kanat açma hareketi yapıyorsa sıcaktan olabilir. Kırık olsa uçamaz.

Hakanr000

Paylaşımcı
Hocam fotoğraf atamadım kusura bakmayın kanatları şuan düzelmiş gibi ama bir sorum daha var yeni konu açmayalım şimdi. Dişi ve Erkek kuşum önceden çok iyi çok atik ve rahat uçuyorlardı ama şimdi kafesten dışarı saldığımda ikisi de uçamıyor zorluyorlar ama bir yerden sonra direkt yere düşüyorlar kafesin üstüne bile konacak durumda değiller sebebi nedir? elimle az bir şey tarttım ama yağlanma gibi bir şey yok gibi ne yapmalıyım

TarçınTaş

Paylaşımcı
Hocam fotoğraf atamadım kusura bakmayın kanatları şuan düzelmiş gibi ama bir sorum daha var yeni konu açmayalım şimdi. Dişi ve Erkek kuşum önceden çok iyi çok atik ve rahat uçuyorlardı ama şimdi kafesten dışarı saldığımda ikisi de uçamıyor zorluyorlar ama bir yerden sonra direkt yere düşüyorlar kafesin üstüne bile konacak durumda değiller sebebi nedir? elimle az bir şey tarttım ama yağlanma gibi bir şey yok gibi ne yapmalıyım
Uçarken kapı gıcırdamasına benzer bir ses, vik vik sesi çıkarıyorları mı?

Şahin_tutuş

Paylaşımcı

Uzun süre odaya salmadıysanız, kafeste yaşadıysa hamlamış olabilir.

Hakanr000

Paylaşımcı
Kuşlarda hamlama olmaz😊kafes içi üretim kuşları dahil germe yapar kanat çırparlar, bir incinme çarpma olabilir, video görmek gerekli
Tamamdır hocam video atmaya çalışacağım 1 hafta kadar kafeste kaldılar hiç salmadım benim düşüncem çiftleşmeye çalışırken tünekten düşmüş olabilirler eğer incinme gibi bir durum olduysa ne yapmalıyım?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tamamdır hocam video atmaya çalışacağım 1 hafta kadar kafeste kaldılar hiç salmadım benim düşüncem çiftleşmeye çalışırken tünekten düşmüş olabilirler eğer incinme gibi bir durum olduysa ne yapmalıyım?
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler haftada 2 gün yarım suluğa 8 damla damlatın lütfen geçmiş olsun

Üst Alt