• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Erkek Kuşumuza Dişi Sahiplendik. Alışma Süreci Nasıl olmalı? Ayrıca Dişi Kuşun Bize Alışması?

betybet

Yeni Üye
Merhabalar,
Erkek kuşumuzu yaklaşık 1 aylık iken sahiplendik. 1.5 yıldır bizimle. Çarşamba günü, 4-5 gün önce, bu form aracılığı ile dişi kuş sahiplendik. Kuşlar 2 gün farklı odalarda kaldılar. Sonra kafesleri yan yana kaldılar. Bu müddet boyunca karşılıklı ötüştüler, erkek kuş dişi kuşun kafesinin oralarda takıldı felan ama bugün dişi kuşu erkek kuşun kafesine koyduğumuzda bizim kuş korktu :D Dişi kuşta maşallah pek tatlı hiçbir şey de yapmadı ama erkek kuş hep kafesten çıkmak için çabaladı. Biz bu cici kuşları birbirine alıştırmak için nasıl bir yol izlemeliyiz?

Ayrıca dişi kuşu Tuba Hanım'ın anlattığına göre pek uçurmamışlar ve pek iyi ilgilenmemişler. Dişi kuş çok ürkek. Yanına yaklaştığımız an çok korkuyor. 1.5 yaşındaki bu dişi kuş bize alışır mı, alıştırabilir miyiz? Kuşu önceden çok uçurmadıkları için çok yükselemiyor ve bana kanatları kesilmiş gibi geldi. Araştırdığımda vitamin desteği ile uçmasını iyileştirebilirmişiz. Dişi kuş ile ilişkimizi nasıl iyileştirebiliriz?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

WhatsApp Image 2025-02-16 at 20.26.55.jpeg

WhatsApp Image 2025-02-16 at 20.28.16.jpeg

Mert G.

Müdavim
Merhabalar, sevgi herşeyi iyileştir, ama zaman alabilir. Oyüzden bol bol sevginizi vererek alıscaktır. Sevdiği yiyecekleri elınızde vererek alıstırabilirsiniz.

muhabbetkuşu.paşa

Aktif Üye
Merhaba, aynısı benim kuşumada oldu cuma günü yavru 2-3 aylık dişi getirdim kendi kuşum 6-7 aylık ilk başta kur yaptı gelen kuş küçük olduğu için gaga atıyordu yan yana koyduğumda bizim kuş korkuyordu yanına yaklaşınca hemen kaçıyordu bugün 3. günleri biraz korkuyor ama yinede iyi anlaşıyorlar sizinkilerde zamanla alışırlar birbirlerine, yeni gelen kuşunuza perde arkası eğitim verebilirsiniz zamanla alışır size 🙂