• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Erkek kuşumu ayırmalı mıyım?

Melowlimon

Aktif Üye
Bir aylık dört tane yavrusu var eşinin ve yavrularının tüylerini sertçe koparıyor kafalarının bazı yerleri kelleşti napmalıyım neden böyle davranıyor ?IMG_7932.jpeg

Ekli dosyalar

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Merhabalar,
Öncelikle geçmiş olsun,
Bazı eksiklikler nedeniyle bu davranışlar olabilir ama o durumda kapsuller geldiğinde yolarlar genellikle.
Aynı durumu yaşadığım bir takımım vardı ne yazıkki bunun bir huy olduğu kanaatine vardım.

Size tavsiyem o takımdan üretim yapmayın, eger yavruları büyütürseniz gözlemlersiniz yavrularda yolma yapacak,
Anaçtan bunu öğrendiler.

Diğer hocalarımız tavsiyeler verecektir, denemek isterseniz deneyin ama ben ne yaptıysam çözüm bulamadım o sebeple bu kadar açıklama gereğinde bulundum.

bu arada sizin yavruların durumu gayet iyi görünüyor.
Bendekiler resmen kel aynak olmuştu :)
İyi günler dilerim.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sultanlarda bu durum normaldir. Aşırıya kaçmadan yaralama yapmadan yolması sorun yaratmaz. Ayırmanıza gerek yok. Maşallah güzel bakmışlar.

Ben @Sati arkadaşımın bu anaçları üretmeyin kısmına katılmıyorum. Çünkü yolmayan sultan nadirdir. Geneli yolar. Dediğim gibi kanamalı yaralamalı olmadığı sürece sıkıntı yok.

Takviyeleri izi düzenli kullanın. Bir iki haftaya yeme düşerler.

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Sultanlarda bu durum normaldir. Aşırıya kaçmadan yaralama yapmadan yolması sorun yaratmaz. Ayırmanıza gerek yok. Maşallah güzel bakmışlar.

Ben @Sati arkadaşımın bu anaçları üretmeyin kısmına katılmıyorum. Çünkü yolmayan sultan nadirdir. Geneli yolar. Dediğim gibi kanamalı yaralamalı olmadığı sürece sıkıntı yok.

Tabi hocam üretmeme benim tavsiyem sadece,
Bu şekilde ilerliyorum, yolan takım anaçlar dahil yavrularla beraber satılır, yolmayan kalır tercihim bu yönde.

Melowlimon

Aktif Üye

Hocam çok iyi bakıyorlar bende her şeylerini temin etmeye çalışıyorum tek sorun bu tüy yolma meselesiydi size danışmak istedim bir tanesinin sadece kafa derisi tahriş olmuş böyle nokta nokta kırmızılık olmuş sanırım babadan kaynaklı

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hocam çok iyi bakıyorlar bende her şeylerini temin etmeye çalışıyorum tek sorun bu tüy yolma meselesiydi size danışmak istedim bir tanesinin sadece kafa derisi tahriş olmuş böyle nokta nokta kırmızılık olmuş sanırım babadan kaynaklı
Sorun olmaz aynen devam edin.

Üst Alt