• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Erkek kuşum sürekli isal

turuncu

Yeni Üye
Merhaba, erkek kuşumu 2021 yılında almıştık ve aldığımız zamandan beri isal, bayağı bir araştırdık ama düzgün bir şey bulamadık. Bazen dışkısı normale dönüyor ama genel olarak isal, yeşil kısmı genel olarak sıvıyken beyaz kısmı daha belirgin oluyor. Marul falan da çok vermiyoruz, en sevdiği meyve muz galiba. Suyu normalden biraz fazla içiyor ama acaba başka bir şey mi var diye endişeleniyoruz yardımcı olursanız çok seviniriz şimdiden teşekkür ederim

Doğacı

Eski Forumcu
Merhabalar
Beyaz peçete üzerine yaptığı yeni birikmiş dışkı fotoğrafını ve videosunu paylaşın bakalım.
1699915587747.png
Fotoğrafta videonun nasıl yükleneceği yazıyor adımları takip edip videoyu buraya yükleyin link olarak.

Kuşunuza verdiğiniz yem ve takviyeleri yazar mısınız? Probiyotik kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız hangi marka olduğunu belirtin.
Mama,meyve,sebze veriyorsanız ne sıklıkla ve haftada kaç defa veriyorsunuz bu gıdaları?
Fazla su içiyor dediniz fazla olduğunu neden düşündünüz? Ne kadar su içiyor belirt misiniz ?

turuncu

Yeni Üye
Merhabalar
Beyaz peçete üzerine yaptığı yeni birikmiş dışkı fotoğrafını ve videosunu paylaşın bakalım.
Ekli dosyayı görüntüle 54987
Fotoğrafta videonun nasıl yükleneceği yazıyor adımları takip edip videoyu buraya yükleyin link olarak.

Kuşunuza verdiğiniz yem ve takviyeleri yazar mısınız? Probiyotik kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız hangi marka olduğunu belirtin.
Mama,meyve,sebze veriyorsanız ne sıklıkla ve haftada kaç defa veriyorsunuz bu gıdaları?
Fazla su içiyor dediniz fazla olduğunu neden düşündünüz? Ne kadar su içiyor belirt misiniz ?
Bir ara beyaz darı ile aspur veriyorduk. Bu ara karışık vermeye başladık, iki yemlik kullanıyoruz birisinde hep darı/aspur/nijer varken diğerinde hep aspur oluyor. Sanırım aldığımızdan beri hep aspur yedirdik bilmiyorum. Daldarı veriyoruz bazen ama uzun zamandır vermedik. Probiyotik ise önceden haftada 2-3 defa kullanıyorduk ama tarihi geçtiği için yeni probiyotik alacağız markası VitaFly'dı dışı mavi küçük bir kutu, marka önerirseniz çok mutlu olurum. Meyve ve sebzeyi belirli aralıklarla vermiyoruz, salatalık marul muz elma havuç veriyoruz ama çok sık değil, belki 1-2 haftada bir. Genelde onunla vakit geçirirken gidip su içiyor veya suyunu değiştirmeden önce ve sonra su içiyor, ben genelde okulda olduğum için ne kadar çok olduğunu bilmiyorum ama ben evdeyken genelde suluğun başında görüyorum, belki tesadüf falandır ama emin değilim.

Doğacı

Eski Forumcu
Kuşun kaç gr olduğunu belirtir misiniz?Video ve fotoğraf atmamışsınız ayrıca

turuncu

Yeni Üye
Kuşun kaç gr olduğunu belirtir misiniz?Video ve fotoğraf atmamışsınız ayrıca
Önceden 46 gramdı ama şu anda 39-38 gram. Video atmak istedim ama kabuk etmedi uzantısı olmuyor yazdı, normalde yeşil yeri olmuyor ama bu gün yeşil yeri de var. Eşi olduğu için kafeste normalden fazla dışkı var o yüzden birikmiş atamadım

Ekli dosyalar

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Önceden 46 gramdı ama şu anda 39-38 gram. Video atmak istedim ama kabuk etmedi uzantısı olmuyor yazdı, normalde yeşil yeri olmuyor ama bu gün yeşil yeri de var. Eşi olduğu için kafeste normalden fazla dışkı var o yüzden birikmiş atamadım
Eğer kuşta bir hastalık şüphesi varsa eşini kafeslerini ayırın tek bir dışkı ile yorum yapmak doğru olmuyor birikmiş şekilde beyaz pecetede görürsek hocalarimiz daha güzel yorumlayacaktır diğer konunuzdaki sorununuzuda buraya yazarsanız tüm belirtileri hocalarımız bilir

Son düzenleme:

Doğacı

Eski Forumcu
Maalesef size bu şekilde yardımcı olamam. Videonun nasıl atılacağını yukarıda zaten paylaştım,bu dışkı fotoğrafını yorumlamam doğru olmaz pembe görünüyor fotoğraflar

Üst Alt