• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Erkek Kuşum Dişiyle İlgilenmiyor (Videolu!)

MorTilki

Yeni Üye
Merhaba, Ankara'da yaşıyorum. Erkek kuşumu alalı 10 gün oldu. Dişi erkeği kendisi seçmişti ancak eve geldiklerinde erkek yuvalığa girmek isteyince kavga etmişlerdi ve erkek o zamandan beri durgun. Dişi erkeği istiyor, yem kusması için baskı yapıyor ancak erkek o günden beri düzelmedi. Uzun zamandır hiç kavga etmedikleri için yuvalığı geri taktım bu gün. Ancak dişi yuvalığı taktığım gibi içine atladı ve saatlerce orada öttü, dışarı çıkmadı. Erkeği hiç umursamadı. Erkekte ise bir değişim olmadı hala durgun. Yemek harici hareket bile etmiyor neredeyse. kendi isteği ile 2-3 günde bir birkaç saniyeliğine dişi ile etkileşime geçiyor, kur yapar gibi gagalarını birbirlerine sürtüyorlar onun dışında bir şey yok. Bu arada kafes içinde dişiyi umursamasa da kafes dışında daha yakın davranıyor ve dişinin peşinde dolaşıyor. veya dişi kafeste değilken onu çağırmak için ötüyor. Erkek alışır mı? Alışırsa ortalama ne kadar sürer alışması? Şimdiden cevap verenlere teşekkür ederim.

video 1: Watch WhatsApp Video 2024-05-26 saat 18.51.58_73abf092 | Streamable

video 2: Watch WhatsApp Video 2024-05-28 saat 15.13.38_63da4b5b | Streamable

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
@Demet bükay Yeni konu açmam halinde yardımcı olacağınızı söylemiştiniz.
Merhaba çok güzeller maşallah 🤲😊erkek ve dişiyi biraz ayırabilirsin, birbirlerini görsünler, sebze maması hazırlayın, havuç rendeleyin suyunu sıkın, nane, Nijer tohumu, brokoli ve karnabahar, kapia biber, yeşil biber üzerine kalamar kemiği rendeleyin ikisinede yedirin kızıştırıcı, erkek önce eve alışsın, kafes ve yuva🤲😊

MorTilki

Yeni Üye
Merhaba çok güzeller maşallah 🤲😊erkek ve dişiyi biraz ayırabilirsin, birbirlerini görsünler, sebze maması hazırlayın, havuç rendeleyin suyunu sıkın, nane, Nijer tohumu, brokoli ve karnabahar, kapia biber, yeşil biber üzerine kalamar kemiği rendeleyin ikisinede yedirin kızıştırıcı, erkek önce eve alışsın, kafes ve yuva🤲😊
erkek ne kadar sürede alışır acaba? biliyorum her kuşun karakteri farklıdır ancak ortalama bir süre vermeniz mümkün mü? ona göre erkeğin alışıp alışamayacağını anlayayım.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
erkek ne kadar sürede alışır acaba? biliyorum her kuşun karakteri farklıdır ancak ortalama bir süre vermeniz mümkün mü? ona göre erkeğin alışıp alışamayacağını anlayayım.
10 gün olmuş alışması 1 hafta 10 gün, dişi tam kızgın değil video da öyle gördüm erkek kızgın, bu yüzden olabilir, birde dişi baskın olunca erkek korkar ve yanaşamaz,
Baskın olan erkek olmalı her daim, bunu da gözardı etmeyin lütfen
Mümkünse yüzlerini ve ya yana fotoğraflarını paylaşır mısınız

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
10 gün olmuş alışması 1 hafta 10 gün, dişi tam kızgın değil video da öyle gördüm erkek kızgın, bu yüzden olabilir, birde dişi baskın olunca erkek korkar ve yanaşamaz,
Baskın olan erkek olmalı her daim, bunu da gözardı etmeyin lütfen
Mümkünse yüzlerini ve ya yana fotoğraflarını paylaşır mısınız
Kızımız erkekle oynuyor gibi ve oldukça baskın🐦😊

MorTilki

Yeni Üye
Hocam tekrardan merhaba. Öncelikle sizi tekrar rahatsız ettiğim için özür dilerim ancak hem aynı durumu yaşayan insanlar tüm süreci öğrensinler istiyorum hem de yapım gereği biraz aceleci ve meraklıyım maalesef😅. Bu gün erkek kuşu ilk defa hareketli gördüm, yaptığı hareketlerin kur hareketleri olduğunu tahmin ediyorum ama emin olamadım. Ayrıca dişinin bir ara çiftleşme pozisyonu aldığını gördüm ancak erkek üstüne çıkmadı ötmeye devam etti sadece. Bu arada kuşları rahatsız etmemek için videoyu uzaktan çektim biraz kalitesiz oldu kusura bakmayın lütfen.

güncel video: Watch WhatsApp Video 2024-06-02 saat 14.25.53_abcf75bf | Streamable

@Demet bükay

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hocam tekrardan merhaba. Öncelikle sizi tekrar rahatsız ettiğim için özür dilerim ancak hem aynı durumu yaşayan insanlar tüm süreci öğrensinler istiyorum hem de yapım gereği biraz aceleci ve meraklıyım maalesef😅. Bu gün erkek kuşu ilk defa hareketli gördüm, yaptığı hareketlerin kur hareketleri olduğunu tahmin ediyorum ama emin olamadım. Ayrıca dişinin bir ara çiftleşme pozisyonu aldığını gördüm ancak erkek üstüne çıkmadı ötmeye devam etti sadece. Bu arada kuşları rahatsız etmemek için videoyu uzaktan çektim biraz kalitesiz oldu kusura bakmayın lütfen.

güncel video: Watch WhatsApp Video 2024-06-02 saat 14.25.53_abcf75bf | Streamable

@Demet bükay
Estağfurullah kusur ne demek 😊🤲yardımcı olmak için burdayız😊🤲🐦
Çok iyi maşallah, acele etmeyin, havuç rendeleyin suyunu sıkın, taze nane doğrayın, brokoli ve karnabahar, kırmızı kapia biber ve yeşil biber salatası yapın, nane ve havuç iyice kızıştırır
Yulaf vermeyin, yemine varsa Nijer tohumu ekleyin😊🤲ve sabredin🐦😊

Üst Alt