• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Erkek kuştan verim alamıyorum

Grbz.ibo.02

Aktif Üye
Sunu doleme yaptiydim 3'4 gün yaptım ondan sonra erkek kuştan sperm gelmedi neden olabilir

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
İnsanoğlu her şey istediği anda olsun istiyor. 🤷🏻‍♀️
9 ay bekledim ben ama bir gün bile aklıma suni dölleme gelmedi. Kendiliğinden olması varken zorlamaya gerek yok. Dişi istemiyorsa kendini hazır hissetmiyordur. Siz suni döllene yapsanız bile dişi hazır değilse yavrulara zarar verir.

Erkek için sorduğunuz şeyler hakkında bilgim yok benim.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Sanmıyorum öyle olduğuna bu kuşun aylara göre siperim birikimi yaptığı gibi birşey varmı interneten araştırdim öyle birşey ciktiydi da karşıma
Önceliklr dişi yumurtlamaya başlamadıysa suni dölleme yapmanızın hiçbir anlamı yok. Kuşları üretmede sıkıntı yaşıyorsanız aşağıdaki makalemi inceleyebilirsiniz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Başlığı düzenledim 👍 suni tohumlamaya bende karşıyım çünkü hasarlar oluyor bide Sizin kuşlar Show mu çok mu iriler? Dişi yumurtliyor mu? Çiftleşme olmuyor mu?

Grbz.ibo.02

Aktif Üye
Başlığı düzenledim 👍 suni tohumlamaya bende karşıyım çünkü hasarlar oluyor bide Sizin kuşlar Show mu çok mu iriler? Dişi yumurtliyor mu? Çiftleşme olmuyor mu?
Kusma ve birini kaşıma yan yana durma herşey var ama ciflesmiyolar ondan dolayı suni tohumlama yaptım ama erkek den 3 gün sonra sprm gelememeye başladı neden olabilir ve son olarak suni tohumlama olduysa egerki yumurtlayana kadar suni tohumlamama gerek varmı ?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Kusma ve birini kaşıma yan yana durma herşey var ama ciflesmiyolar ondan dolayı suni tohumlama yaptım ama erkek den 3 gün sonra sprm gelememeye başladı neden olabilir ve son olarak suni tohumlama olduysa egerki yumurtlayana kadar suni tohumlamama gerek varmı ?
Dişi yumurtlamaya hazır değilse çiftleşme olmaz. Suni döllemeyi kesin. İlk yumurta gelmeden yapmanız yanlış zaten. Dediğim gibi spermi boşatmıştır ya da hasar oluşmuş olabilir. Sperm günlük üretilir. Öyle aylarca depolanmaz. Kuşlarınız çiftleşmiyorsa bakım rutininizi geçirmelisiniz. Makalemde ayrıntılı olarak bahsetmiştim