• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Erkek kuş dişi kuşuma saldırmış

İrem10101

Yeni Üye
Dişi kuşumun yüzü fotoğraftaki gibi erkek kuşumun gagasının altında da kan var erkek kuş yaralamış ama gözünün böyle şişmesi ve bu kadar halsiz ve bitkin olması normal mi bir de gaga kenarları ıslaktı ve arada bir yarasını kaşıyor herhangi bir enfeksiyondan şüphelenmeli miyim şuan için kafeslerini ayırdım kafesi yıkayıp meyve sebze ile desteklemeyi düşünüyorum farklı olarak ne yapabilirim yapılması gereken bir şey var mıdır yardımcı olunulabilirse çok memnun olurum fotoğraflarda sanki sadece nemliymiş gibi duruyor ama çoğunluk kan lekesi ek olarak daha önceki günlerde hiç bir halsizliği yoktu

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kanayan yer için eczaneden rif ampul alın, kulak çöpü ile günde 2-3 kez pansuman yapın sonra ampulün ağzını yara bandıyla kapatın hava almasın tekrar tekrar kullanabilirsiniz 😊 Gözü için de sabah akşam ılık çay demi ile pansuman yapın 🙏Kafesi de ayırın mutlaka 🌸

Ekli dosyalar

İrem10101

Yeni Üye
Kanayan yer için eczaneden rif ampul alın, kulak çöpü ile günde 2-3 kez pansuman yapın sonra ampulün ağzını yara bandıyla kapatın hava almasın tekrar tekrar kullanabilirsiniz 😊 Gözü için de sabah akşam ılık çay demi ile pansuman yapın 🙏Kafesi de ayırın mutlaka 🌸
Yarın akşamdan başlayayım kullanmaya, dışkısı her zamankinden farklı normaldir herhalde çok teşekkür ederim. Pasuman yapacağım yer cere kısmı ve gagasının kenarı olacak o zaman gözünün etrafına sürmeyeceğim, çay demi ile pasumanı bu geceden yapabilir miyim?

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yarın akşamdan başlayayım kullanmaya, dışkısı her zamankinden farklı normaldir herhalde çok teşekkür ederim. Pasuman yapacağım yer cere kısmı ve gagasının kenarı olacak o zaman gözünün etrafına sürmeyeceğim, çay demi ile pasumanı bu geceden yapabilir miyim?
Tabiki yapabilirsiniz 😊 Dışkı resmini de görebilir miyiz

İrem10101

Yeni Üye
Veterinere götürdük kuş uzmanı cumartesi varmış o zamana kadar acil bir durumu olmadıkça bekleyebilir denildi ilginiz için teşekkür ederim.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yem yiyor su içiyor mu? Rif ampul alıp mutlaka kullanın yaralarına ayrıca b vitamini de verin

İrem10101

Yeni Üye
Yem yiyor su içiyor mu? Rif ampul alıp mutlaka kullanın yaralarına ayrıca b vitamini de verin
Az önce ben yedirdim biraz kendisi de yedi biraz şuan yavaş yavaş kusuyor yemi( az önce ağzını sildim siler silmez yeniden kustu), şu ana kadar da su içtiğini görmedim saat 18de geldim eve dün bir sıkıntısı yoktu bugün aniden oldu yumurta vs vermeli miyim?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Az önce ben yedirdim biraz kendisi de yedi biraz şuan yavaş yavaş kusuyor yemi( az önce ağzını sildim siler silmez yeniden kustu), şu ana kadar da su içtiğini görmedim saat 18de geldim eve dün bir sıkıntısı yoktu bugün aniden oldu yumurta vs vermeli miyim?
Elle besleme maması mutlaka temin edin, iu an aç kalmaması çok önemli, yumurtayı iyice haşlayıp sadece sarısını suyla yoğurt kıvamına getirip yedirin ayrıca azıcık toz zencefil de ekleyin bir de benim tavsiyem mamaist whatsapp hattından zeolit tozu temin etmeniz 🙏

Ekli dosyalar

Üst Alt